Quantcast

Данъчни иззеха оборота на заведение-длъжник в Бургас

offnews Последна промяна на 25 юни 2016 в 18:18 7032 1

Данъчните иззеха оборота на най-голямото заведение на плажната ивица в Бургас. Акцията е част от кампания срещу некоректните длъжници и ще продължи през следващите дни, пише БНР. 

Това е крайна мярка за принудително събиране на задълженията, коментира Румен Агатов, инспектор по приходите към НАП-Бургас.  В момента колегите засичат касата и се изземват парите от нея. Дневният оборот, който ще бъде направен, ще бъде иззет. Така ще се процедира.

С тази акция искаме да покажем на некоректните длъжници, че няма да толерираме подобно поведение, уточни говорителят на местното звено на Приходната агенция Христо Узунов.

Става дума за задължено лице към Националната агенция за приходите, което в течение на времето е натрупало голям размер непогасени в срок просрочени задължения. Става дума за обект, който акумулира приходи и не предприема каквито и да са действия за започване на макар и частично погасяване на своите задължения. Затова ние казваме - така не може.

В момента, над двеста фирми от региона са сключили с Агенцията по приходите споразумение за разсрочено плащане на задълженията.