Бранимир Балачев: Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир - да плати 17 милиона лева

OFFNews 14 януари 2023 в 15:10 1614 0

Бранимир Балачев

Снимка БГНЕС

Бранимир Балачев

Който иска акциите на Варна в Пловдивския панаир, да изплати на общината 17 милиона лева, без значение дали това ще е държавата, община Пловдив или някой друг, каза днес депутатът от ГЕРБ Бранимир Балачев на съвместна пресконференция по темата с председателя на Общинския съвет (ОбС) в крайморския град Тодор Балабанов. Те припомниха, че с решение на местния парламент от 2021 година акциите за 17 милиона лева бяха внесени като апорт в „Пълдин туринвест“, съобщава БТА.

През последните години Панаирът трупа загуби, но това дружество е на печалба, посочи Балабанов. По думите му Варна все още не е получавала никакви дивиденти от своите акции. Според Балабанов обаче в момента няма и правна възможност за оттегляне на направения апорт.

Двамата политици от ГЕРБ дадоха извънредна пресконференция в отговор на изявления на варненски общински съветници от „Демократична България“ (ДБ), които вчера обявиха, че са внесли предложение ОбС да отмени апорта на акциите на общината от Пловдивския панаир в „Пълдин туринвест“. Позицията на Балабанов и Балачев беше, че това е евтин рекламен предизборен ход. Депутатът посочи, че през последните две години никой от ДБ изобщо не е повдигал тази тема, а сега се прави опит да се измести фокусът на деня встрани от скандала с криптовалутата.

Балабанов и Балачев бяха категорични, че Варна трябва да запази своите апортирани акции, а получените за тях пари биха били целево инвестирани в облагородяването на Дупката в центъра на града. Балабанов припомни още, че дружеството, което стопанисваше този терен, е в ликвидация. Когато тази процедура приключи, Дупката ще стане публична общинска собственост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови