Борисов: Спирам брифингите, щабът ще работи до 31 декември

OFFNews 04 юни 2020 в 08:24 5172 1

Спирам брифингите на Националния оперативен щаб, но той продължава да работи до 31 декември, за да имаме готовност при втора, трета вълна. Задачата му е да през това време да гарантира запасите с предпазни средства и лекарства. 

Това заяви на брифинг премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че информационен сайт ще предлага актуални данни за епидемичната обстановка в страната.

Благодаря на всички, които са на своя пост - медици, РЗИ, полицаи, социални служби, каза още Борисов.

Той подчерта, че навременните мерки са дали безспорен ефект. "Справихме се  прекрасно в една много тежка пандемия, допълни Борисов. 

Не искам да си придавам важност, но това, което направихме, никой друг не може да направи, макар че снощи доц. Мангъров ми писа: "Когато има победа - героите са много", заключи премиерът.

Той съобщи още, че карантината за влизане в страната все още няма да се сваля за пристигащи от държави, в които ситуацията е тежка. Гръцкият премиер е предложил да се изчака със свалянето ѝ до 15 юни. 

Идеята за спирането на брифингите е да не се напряга излишно народът, подчерта още веднъж Борисов. Той уточни, че след 15 юни носенето на маски ще е по желание. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

04.06 2020 в 12:19

" но той продължава да работи до 31 декември"?????
И да взимат заплатки, за да плашат хората?