Борисов поздрави Собранието за ратификацията на договора за добросъседство

OFFNews 15 януари 2018 в 16:19 2300 0

Поздравявам парламента на Република Македония, който ратифицира днес Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Македония. С това те показаха, че желанието ни да изградим модерни, европейски отношения на приятелство и доверие е общо.

Това се казва в изявление на премиера Бойко Борисов, разпространено от правителствената пресслужба.

Днес Собранието в Скопие ратифицира договора подписан от министър-председателите на България Бойко Борисов и на Македония Зоран Заев на 1 август м. г. В македонския парламент в подкрепа на документа "за" гласуваха 61 депутати, а един се въздържа. Депутатите на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ изобщо не влязоха на заседанието.

"Ратификацията на Договора от страна на македонския парламент е естествено продължение на прагматичния диалог, който нашите две правителства започнаха още миналата година в Скопие с подписването на този договор и на девет документа за сътрудничество в Струмица по време на съвместното заседание на двете правителства. Както сме заявявали многократно, европейското бъдеще на Република Македония е сред основните приоритети в политиката на Република България и ще продължи да бъде такъв и след българското председателство на Съвета на ЕС", се казва още в поздравлението на Борисов до македонския парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови