Борисов: Ако се стигне до гласуване на промените в Закона за хазарта, ние ще го подкрепим

"За каква национализация и одържавяване става въпрос? Aко някой не си е платил таксите, ще му се отнеме лицензът, заяви той."

Ирина Евгениева Последна промяна на 23 януари 2020 в 11:14 5411 2

Министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е възложил на министъра на финансите Владислав Горанов и на председателя на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова, ако се стигне до гласуване на промените в Закона за хазарта, да изразят позицията на ГЕРБ, която е в подкрепа на закона. 

Това стана по време на заседанието на Министерския съвет днес. 

"Ние можем да подкрепим, изрично трябва да бъде вписано, че не може да се отдава на концесия, да се аутсорсва и преотдава и трябва да бъде в забранителния списък за приватизация, да е сигурно, че абсолютно никой друг, освен държавата, няма да се занимава с тази дейност", коментира Борисов.

Премиерът заяви, че внушението е, че трябва едва ли не да се вкарат други играчи в този бизнес и добави, че "никой на никого няма да взима фирмата". Тази дейност е лицензионна и ако някой не си е платил таксите, ще му се отнеме лицензът, заяви той. 

"За каква национализация и одържавяване става въпрос? Ако е вярно това, значи не са платени стотици милиона лева такса от различни дружества. Дали е виновна Комисията и дали хора оттам ще бъдат осъдени? Ще видим. В момента всички работят на пълни обороти. Бизнесът трябва да бъде не проверяван и да не плаща данъци ли? Той се обвърза и със Закона за хазарта, който отдавна искаме да променим", допълни премиерът. 

Според министър-председателя, ако досегашните твърдения, че частните хазартни оператори не са плащали на държавата уредените по закон такси за дейността си, са верни, то те трябва да бъдат наказани с отнемане на лиценз за дейността им, но това в никакъв случай не би означавало национализация.

ФК Левски

Създава се много грешно впечатление с умисъл, или не, или от незнание, но в публичното пространство вървят странни заключения. На моето бюро има доклад от Агенцията за държавен и финансов контрол или още казано - Държавна финансова инспекция, адресиран до финансовия министър и главния прокурор. Този доклад от много страници, за който те си носят отговорност, това е официалният доклад, и касае разликите в плащане на такси за стотици милиони. Има много фирми, но тъй като вече прокуратурата е иззела, направили са изземвания вчера, няма да коментирам фирмите като имена, обясни Борисов.

"Къде е свързан ПФК "Левски"? Имало го е преди мен, и след мен, и преди, и след Божков. И винаги ще го има.

Министър-председателят изрази недоумение, че евентуалните неплатени такси към държавата от частните лотарии могат да се свържат с проблеми за функционирането на футболния отбор "Левски".

Борисов пояни, че никъде в доклада не пише за ПФК "Левски" и че не разбира връзката с това да не си платил такси.

Премиерът каза, че за утре има насрочена среща с привърженици на сините, на която ще им предостави да прочетат доклада и допълни, че очаква и резултати след проверката на прокуратурата в хазартния сектор.

"Аз съм левскар и то болен левскар", допълни Борисов.

Ако този доклад е верен, ще имат проблем много хора. Ако не е, няма от какво да се безпокоят. Ние сме изпълнили нашето задължение да изпратим, да се провери и да се констатира и това го правим в много фирми, в много компании и места. Сега е дошло времето на проверката тук, добави Бойко Борисов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14751

2

Нострадамус

23.01 2020 в 15:31

Елена Гунчева: борисоф Един по Един ЩЕ ВИ Изяде. Последните години бавно, но последователно Борисов се саморазправя с олигарсите в България. Повечето от които доста съмнителни, започнали заедно с него кариерите си в силовите групировки от 90 те години. Те жестоко го подцениха. От момчето за всичко на СИК, се превърна в змия, която отравя всичко около себе си. Хората с пари повярваха, че могат да се откупят или да го контролират. Е, сбъркаха. Защото мизата се увеличаваше, а алчността му към бизнеса им още повече. Само слухове се чуват за поне по 30 % от големите фирми. Единственият незаплашен е Гергов. Защото неговата роля е друга, политическа. Той е Троянски кон в БСП!https://svobodnoslovo.eu/

3774

1

ЛАФЪРДИЕВ

23.01 2020 в 12:25

Кога казва истината Баце?
""Аз съм левскар и то болен левскар", допълни Борисов."
Не ли беше левскар, га им осигури ГАЗПРОМ за спонсор.. Ама с фашистки лозунги, нацистка хореография и т.н. феновете го прогониха..
Та Баце при Ризовица изплю това:
"…Вече съм се променил и изкривил. Преди ми беше най-любимо да отида на мач на Левски на Герена. По къси гащи и да люпя семки. Сега вече въобще не ми се ходи там. Ето това вече в мен е пречупената нормалност."