БОЕЦ готви блокада на строежа на Турски поток

OFFNews 09 октомври 2020 в 15:33 2722 0

Протестна акция под наслов "Турски поток" - новият "Росенец"! Да спрем грабежа и мафията!" организират утре активистите на БОЕЦ, заедно с Орлово гнездо и Граждански мегдан.

Акцията е насрочена за 13 часа в Брусарци, където е централата на компанията, която полага тръбите, по които руският газ ще стига в Европа.

Според организаторите премиерът Борисов е гарантирал на Путин и Ердоган строителството на "Турски поток" през България да приключи до края на тази година и именно затова неистово стискал властта. Те твърдят, че не саудитска фирма, а руснаци извършват строителните дейности.

"Лъжите на Борисов, че саудитска фирма строи са разобличени! През изминалата седмица два пъти БОЕЦ - България, Обединена с Една Цел и Биволъ направихме проверка по трасето на "Турски поток" в България и в офиса на руската фирма IDC, която се оказа изпълнител на строителните дейности. На строителната площадка заварихме руски работници и нито един представител на българската държава, нито един българин! В офиса на IDC в село Брусарци никой не пожела да се срещне и разговаря с нас и да отговори на нашите въпроси! Вместо отговори, руски охранител нападна и изблъска журналиста от сайта Биволъ - Николай Марченко", пишат организаторите на събитието в анонса за събитието в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !