БНР с нов Обществен съвет, председател ще е д-р Милен Врабевски

OFFNews 05 февруари 2021 в 18:04 3602 0

Българското национално радио има нов Обществен съвет. По предложение на генералния директор Андон Балтаков Управителният съвет на БНР утвърди нов Правилник за Обществения съвет и неговия състав, съобщиха от радиото.

Членове на Обществения съвет са: Александрина Пендачанска, д-р Георги Текев, Еди Емирян, Красимира Величкова, Людмила Филипова, д-р Милен Врабевски, Петко Георгиев, Петко Дурмана, Светла Петрова, проф. Снежана Попова и Стефан Командарев.

Негов председател ще е д-р Милен Врабевски, а заместник Еди Емирян.

Общественият съвет на БНР е колективен консултативен орган, който подпомага генералния директор и Управителния съвет при реализирането на обществените функции на медията. Съветът изразява позиции и становища и предприема инициативи, свързани с изпълнението на обществените функции на БНР, обсъжда и се произнася по съответствието на програмите и предаванията на радиото със законовите разпоредби, предлага творчески идеи за предавания, свързани с обществения характер на БНР, и съдейства за утвърждаване авторитета на БНР като обществена медия.

Общественият съвет присъжда годишните награди "Сирак Скитник". Церемонията по връчването на наградите за 2020 г. ще се състои на 12 февруари 2021 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови