Благотворителен търг на тазгодишната Вечер на добродетелите

OFFNews Последна промяна на 01 октомври 2019 в 12:15 950 0

Една седмица остава до най-голямото благотворително събитие в календара на фондация „За нашите деца“ – Вечерта на добродетелите. Тази година то ще се състои на 7 октомври, в Sofia Event Center, Paradise Center, а началният час е 19.30. По традиция, в рамките на събитието ще се проведе благотворителен търг, който ще даде възможност на гостите да наддават за ценни предмети и преживявания с висока емоционална стойност. 

Сред тях са няколко уникални картини. Едната е дело на талантливата българска художничка Събина Данева. От 20 години тя страда от рядко заболяване, което е деформирало фалангите на пръстите й. Това не спира желанието й да рисува и да създава прекрасни и уникални творби. Самата картина е дарение от Министерството на труда и социалната политика.

Друго впечатляващо произведение е картината "Summer Forest" на художничката, илюстраторка и филмова декораторка Лийт Ридли. По произход тя е южноафриканка, живяла е в Париж, а от няколко години е в България. Лийт е силно съпричастна към каузата за правата на децата. Нейна лична инициатива е организирането на Kid’s Fest в София през 2016 година.

За втора поредна година фондация "За нашите деца" е подкрепено от Исус Русев, който е възпитаник на дома за деца, лишени от родителски грижи "Мария Терезия" в гр. Стара Загора. Той създава специално за Вечер на добродетелите творбата "Преди да падне здрач" убеден, че така помага на други деца, които нямат щастието да живеят в семейна среда.

Сред останалите предмети, които ще бъдат предложени на търга, е скулптурата „Архангел Михаил“, дело на Ангел Каравланов, както и четири пощенски плика и картичка с юбилейни марки от Българската пощенска станция на Антарктида, дарени от проф. Христо Пимпирев.

За любителите на екстремните преживявания ще има специална изненада – три тандемни скока от 4200 метра, предоставени от Skydive Sofia.

Повече за Вечерта на добродетелите може да научите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови