Бившият шеф на АПИ: Не се страхуваме от проверки

OFFNews 27 май 2021 в 17:30 1066 0

Не се страхуваме да се проверява дейността ни. Дори сега има две или три проверки в Агенцията, заяви бившият шеф на АПИ Георги Терзийски.

По-рано днес стана ясно, че Управителният съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" е освободен заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26 май. Мястото на Терзийски като председател заема Апостол Минчев, а за членове на съвета са назначени Веселин Пейков и Ивайло Денчев. 

Бившият шеф на АПИ обясни, че за него е изненадващо това, което чува като мотиви и попита за кои обекти и действие става въпрос. "Вчера подписах заповедта в 17:40 след края на работния ден. Аз и Управителния съвет сме били в правото си да извършваме всички правомерни действия, които трябва да извършваме преди това", каза още той. 

Терзийски обясни, че си тръгва с удовлетворението, че са свършили не малко неща. Бяхме добър екип, благодаря на служители на агенцията. Свършихме много работа, сигурно е могло и повече, и по-добре", обясни бившият началник.

По думите му Агенцията е изплащала аванси съгласно условията на договорите, които са сключвани с изпълнители, както и че АПИ не може да извършва плащания без одобрението на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. 

"Нека да се говори с конкретни факти, цифри, обекти, а не да се говори без конкретика. Не е полезно дори за новия екип", призова още Терзийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови