Бившият главен мюфтия прокле съдия и „поколенията му“, бил зависим от „Кой“ (снимки и видео)

Юлиан Христов Последна промяна на 19 ноември 2014 в 14:48 12417 15

Бившият главен мюфтия Недим Генджев заедно с мюсюлмански ходжи произнесоха най-тежката клетва в исляма "Ляанет дуа" срещу съдията от Софийския апелативен съд Стефан Гроздев, който е и единият от двамата кандидати за поста председател на Софийския апелативен съд (САС). 

Пред сградата на ВСС днес, където се провежда изборът, Генджев и имамите заклеймиха съдията, като човек "нанесъл сериозни поражения на вярващите, на самия ислям и на религията в България". Те се зарекоха над "предизвестения избор на съдия Стефан Гроздев за председател на съд" да тегне "тежка прокоба". 

Гневът на имамите е решение, произнесено от съдията, с което той определил като легитимен главен мюфтия не Генджев, а Мустафа Алиш Хаджи. Според тях съдия Гроздев взел 350 хиляди евро, за да впише Мустафа Хаджи като главен мюфтия.

Според имамите и Генджев: "Личното му вмешателство в решаването на редица мюсюлмански казуси, престъпвайки закона, ще му донесе проклятието и справедливия гняв на Аллах. То ще сполети и всички, които го подкрепят в този му избор".

Имамите разпространиха и текста на най-страшното проклятие в исляма:

О, мой Аллах, вземи моето право от него. 

О, Аллах, той ми показва неговата сила върху мене, искам да показваш твоята сила върху него.

Аллах е мой господар и мой покровител.

О, мой Аллах, покажи ми твоите чудеса върху него. 

И кой е по-голям угнетител от онзи, който измисля лъжа за Аллах и неговите последователи? Тези ще бъдат доведени при своя господ и свидетелите ще рекат: "Тези са, които лъжеха за своя господ, преследваха вярващите и лъжеха за тях".

Да, проклятието на Аллах е над угнетителите.

Според имамите съдия Гроздев е "олицетворение на магистратската зависимост от модела "КОЙ?". Според Генджев кариерното развитие на магистрата започва от полицейската школа в Симеоново, "минава в пряката зависимост от ДПС, прокарва интересите на Доган в ЦИК". 

"Съдията ще получи проклятието за това, че се меси грубо в съдебните решения за регистрацията на мюсюлмански духодник, при подаряването на 990 юридически лица на протурското мюфтийство на Мустафа Хаджи, при решаването на спора за имотите на изповеданието в конфликт с държавата и общините.

Проклятието, произнесено от искрено вярващи, ще тегне над него и поколенията му, справедливият гняв на Всевишния раздава правосъдие тук и сега и никога не забавя. Участта му ще последват всички безпринципно продкрепили угнетителя Гроздев", се казва в декларация на мюсюлмански ходжи. 

Генджев е внесъл сигнал до ВСС, в който съобщава за "тежки пороци" в работата на съдия Гроздев. Той обяснява, че магистратът манипулирал системата за случайно разпределение на делата. "За съжаление не е тайна сред служителите на Съдебната палата, че именно съдия Стефан Гроздев е лицето, от което зависи при постъпване на конкретно дело в системата на Софийски апелативен съд, на кой съдия ще бъде разпределено", описва Генджев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.11 2014 в 21:11

А бе така надлежно отразени от медиите и досетливо заснети от професионална камера си е ебати цирка. Да бяха заснети от телефон и качени във фейса щял да повярвам на естествения ход на мероприятието но това тук си е чисто скалъпено събитие.
И в края на краищата който каквото си е надробил това да си сърба.

19.11 2014 в 20:51

Ето тези злобари ни потурчват. Новите поколение ще предпочитат да си въртят дупарата на турската чалга пред това да отидат в църква защото там поповете били педофили. Ами така става като са агенти правят каквото се налага за да се осъществи плана от сараите.

19.11 2014 в 20:49

Той го прокле, а на нас ни пуснаха в ефир, че да чуем и ние как кълне. Роби сме и роби ще умрем. Бягайте в чужбина страхливци!

19.11 2014 в 20:05

През 2050г. баща със сина си се разхождат из музей на миналото.. Разглеждат много неща във връзка с мюсюлманите и бащата обяснява кое как и кога станало. И детето:
- Тате, а какво са 'мюсюлмани'...? ;-)

Какво общо политика и закон с религия... Бягайте да си играете по-добре кой по-добре ще се взриви...

19.11 2014 в 19:58

Ха-ха! Ей тва поповете са страшна работа! За пари и власт са готови на всякакви ингилъци. Хаджи бутнал на Гроздев , ония му дал кокала и сега Генджев бълва змии и гущери-култово! Мислех , че светия синод синод е най-голямата пародия , ама чалмите направо ги удариха в земята.

19.11 2014 в 19:41

Нека каквото е изрекъл в клетвата си,
СТОКРАТНО да му се стовари на главата !!!

19.11 2014 в 18:36

На мен ще разправят, че исляма е била много мирна и тиха религия.

19.11 2014 в 18:17

За какъв се смята този?! Да проклина институция, да "назначава" и запрашва - скандално е. Добре, че това злобно човече не е станало главен мюфтия. Някой ще му обясни, че има и по-цивилизован начин да стигне до новините и своите 5 минути пошла слава.

19.11 2014 в 18:02

От предишния ми пост: става дума за двама премиери (Рабин и Шарон), но не е кой знае каква разликата.

19.11 2014 в 17:37

На мен взе да ми става интересно и ще следя какво ще стане нататък.
Неведом и изобщо не за отхвърляне е потайния свят на религиозните ритуали. Предлагам на любопитните интересно четиво (потърсете си в Гугъл)- древното еврейско проклятие "пулса де-нура", с което в съвсем модерното ни време след идването даже на новия век, са проклети двама изр.президенти и проклятието ги е стигнало...