Ексклузивно Борисов предложи Даниел Митов за премиер (обновена)

Билетите за чадър на плажа, мач и музей с касова бележка от 21 юли

OFFNews Последна промяна на 24 юни 2015 в 11:24 2783 2

От 21 юли всички търговци и институции, които продават билети, ще трябва да регистрират и отчитат продажбите си с фискален касов апарат, съобщи Националната агенция по приходите (НАП).

Това гласят последните промени в Наредба Н-18 от 2006 г. за регистриране и отчитане на продажби в търговските обекти чрез фискални устройства, публикувани миналата седмица в Държавен вестник. 

Според новите промени касовите бележки ще са задължителни при продажбата например на билети за посещение на музей, за спортни събития, концерти, за ползване на шезлонг, чадър на плажа и др. 

Изключение от новото правило ще има в случаите, когато става въпрос за продажба на билети, карти, абонаментни карти за превоз на пътници, когато издаването им е задължително съгласно нормативен акт, както и при продажбата на билети, фишове, талони и други удостоверителни знаци за участие в хазартни игри.

Тези билети за транспорт или участие в хазартни игри обаче трябва да съдържат трайно вписана при отпечатването номинална стойност и най-малко два защитни елемента върху хартията или при печата, както и да са отпечатани по реда на Наредбата за условията и реда за отпечатване и контрол върху ценни книжа, уточняват от НАП.

Всички търговци и институции, които продават билети, имат един месец от влизане в сила на промените в наредбата – до 21 юли, за да си закупят и регистрират в НАП своя касов апарат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.06 2015 в 18:44

A тия от паркингите кога ще ги подгоните!?!Скоро бях на Сл.бряг-там където и да спреш,ако ще и в най затънтената алея,изскача някакъв селянин по анцуг и по джапанки и фанелка с надпис security,и ти иска пари.Срещу тях ти къса някакво неиндефицирано билетче.Така е по цялото Черноморие,на всяко празно място,особено ако е близо до плажа,някой цървул си е поставил бариера и къса билетчета.Тези места нито са оградени,нито почистени, нито заравнени,нито обозначени чии са и от името на кого се събират пари.Просто някои хора са решили да ги изкарат по най лесния начин.И последните туристи вече изгонихте.

24.06 2015 в 12:01

чадър+2 шезлонга 30кинта.
Да, да!
Ама с касова бележка!
Да, да!
Абе я си таковайте онаковата бе!
Това са голямо плато плодове и диня+200мл узо на гръцкия бряг...
А да, щях да забравя, и чадър и 4(четири!) шезлонга.
:)))))