Бялото братство посрещна Слънчевата нова година в Рила

OFFNews Последна промяна на 19 август 2018 в 07:56 9577 1

Над 1500 души - последователи на Петър Дънов - ще се включат в посрещането на Слънчевата Нова година и ще изиграят танца Паневритмия днес в Рила.

По традиция днес Бялото братство първо посреща изгрева на слънцето от Молитвения хълм. Дъновистите вярват, че изгревът на 19 август има магически способности. Според тях човек, посрещнал първите слънчеви лъчи в този ден високо в планината, се зарежда с енергия и здраве за следващите 12 месеца. 

Празничната "Паневритмия", която се изпълнява край езерото "Бъбрека", ще започне в 10:00. По време на играта, която продължава около два часа, всички са облечени в бяло. Това се случва по време на духовната школа на Бялото братство, която се провежда на Седемте рилски езера.

Сред гостите тази година има големи групи от Канада, САЩ, Русия, Испания, Италия, Мексико, Индия, съобщава БТА. Ежегодният лагер в Рила събира не само последователи на Дънов, но и много туристи, дошли да видят танца Паневритмия.

Заради събора полицейското присъствие в района ще бъде засилено до 20 август. Полицаи ще следят в района на събора и по маршрута за придвижване на участниците и гостите да няма инциденти и нарушения на обществения ред, които да помрачат празника.

В края на миналата седмица стотици членове на Бялото братство се включиха в почистването на района на Седемте рилски езера и на двете така наречени "Паничени езера" в съседство. Те събираха отпадъците 

Освен почистване на езерата, от братството са организирали през тази година и рекултивация на туристическите пътеките и каменните ограждения по обозначените маршрути в района на Седемте езера.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7519

1

d0ni

19.08 2018 в 15:19

Дано почистят след себе си, защото предишни години са оставяли доста мизерия след тях.