Quantcast

БЧК раздава втория транш храни за бедни от 2 декември

OFFNews Последна промяна на 27 ноември 2013 в 16:38 7462 1

БЧК раздава храните за бедни. Снимка: БГНЕС
БЧК раздава храните за бедни. Снимка: БГНЕС

 

 

На 2 декември започва раздаването на храните от втория транш по програма „Благотворителност” от БЧК, съобщиха от ДФ "Земеделие".

От 2 декември до 15 януари хората ще могат да получат втората част от полагащите им се хранителни продукти.

Пакетите за всеки човек ще включват по 2 кг ориз, 5 кг захар, 5 литра олио, 1 кг фасул, 2 кг леща, 1 кг конфитюр, 2.5 кг мед, 900 гр. обикновени вафли и 1 кг картофено пюре.

Храните ще бъдат раздавани в пунктовете на Българския червен кръст (БЧК) в цялата страна.

Списъкът е публикуван на сайта на фонд "Земеделие".

Право на безплатни храни имат осем целеви групи, които са определени от Агенцията за социално подпомагане. Това са хората, получили помощи за отопление през последния отоплителен сезон; тези, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност, на които е отказана помощ за отопление за настоящия отоплителен сезон; майките (осиновителки), получавали през 2012 г. месечни помощи за дете до една година по реда на чл. 8, ал. 1 от Закона за семейни помощи за деца (ЗСПД); хората, получили през изминалата година месечна добавка за дете с увреждания по реда на чл. 8д от ЗСПД. От програма "Благотворителност" могат да се възползват и семействата, които през изминалата година са взели еднократна помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, по чл. 10 а от Закона за семейни помощи за деца; лицата, които се грижат за хора с увреждания и са участвали в дейността „Личен асистент” на Националната програма „Асистенти на хора с увреждания”; получилите еднократна помощ, съгласно чл. 16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане през 2012 г, както и ветерани от войните, чийто доход не надвишава официално определената линия на бедност.

 

Хората, които не са взели своите пакети с храна през първия транш, могат да получат цялото полагащо им се количество продукти по време на второто раздаване

 

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.11 2013 в 16:48

"5 кг захар, 1 кг конфитюр, 2.5 кг мед, 900 гр. обикновени вафли ."

Какъв точно е критерият за съставяне тези помощи? Защото аз ако съм гладуващ бих предпочел БРАШНО и повече боб и леща, отколкото тея глупости!