Бате Николай припаднал, докато разпознава бияча си

OFFNews 09 септември 2016 в 08:35 12167 0

Снимка бТВ

Този човек няма дух, той е животно, което иска само да намери пари за алкохол. Така актьорът Николай Николаев описва рецидивиста, който на 22 юли го преби жестоко на гарата във Вакарел.

Наскоро мъжът беше пуснат от ареста с мярка за неотклонение „подписка“, макар срещу него да има още няколко обвинения за нападения и кражби.

Бате Николай не изпитва страх, а омерзение. Казва, че е простил на нападателя, но Бог няма да му прости и не вярва да получи справедливост, защото в България такава няма.

Пред очите на обичания актьор, който от години весели малките пациенти в „Пирогов“, все още е образът на нападателя, който го заплашва и удря. „Този убиец, който ми нанесе страхотен побой, та ми счупи два пръста на десния крак, пукна ми две ребра, защото скачаше върху тях, беше опрял ножа в гърлото ми и вика: „А си мръднал и ще го пробия“. Викам: „Ей и парите бе, вземи всичко. Ама ме остави, не ме убивай“, разказва Бате Николай по бТВ. 

20 дни след инцидента, по време на разпознаването на нападателя, Бате Николай преживява огромен шок. „Като ме заведоха и отвориха перденцето да гледам, казах: „Тоя в средата е“... и припаднах. Защото никога не съм очаквал, че ще бъда на два метра от убиеца си. И те ме свестиха хората, след това стоях дълго време, донесоха ми там валидоли, но не знам, ако го видя, как ще реагирам. Или ще припадна пак. О, Боже! Стар човек това не е за смях и няма какво да му кажа. Аз съм му простил, обаче Господ няма да му прости“.

След инцидента стотици приятели и познати го търсят, за да разберат дали е добре.

„Вие знаете ли колко колеги ми се обадиха след тоя инцидент: „Бате, ами значи и нашия ред иде“. Викам: „Не идва, бе, спокойно“. Обадиха ми се непознати хора от цяла България. Към 300 човека ми загряха телефона“.

Актьорът не вярва да има справедливост: „Иска ми се да вярвам, но се съмнявам, иска ми се да вярвам. Защото, пак ви казвам, в България няма правосъдие, то е съзнателно съсипано, заедно с образованието“.

Бате Николай вече е решил в какво ще инвестира обезщетението си, ако спечели предстоящото дело – във фондация за децата на болница „Пирогов“, за да „направят така, че детето, като влезе, да се чувства в приказка, а не в болница“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови