Българската православна църква благослови НСО, отлично опазила руския патриарх Кирил

OFFNews 19 декември 2019 в 20:44 4542 2

Българският патриарх Неофит прие на официална среща в Софийската митрополия началника на Националната служба за охрана Красимир Станчев, съобщават от пресслужбата на НСО.

В навечерието на Коледните и новогодишни празници Станчев е изразил "благодарност за благословията на Негово светейшество и за подкрепата на Българската православна църква за дейността на служителите на службата за охрана, в т.ч. при редица посещения на високо и на най-високо държавно равнище, както и във важните за охранителната служба на България събития."

По време на разговора патриарх Неофит е откроил "дългогодишното добро сътрудничество между Българската православна църква и Националната служба за охрана, особено при посещенията у нас на Вселенския патриарх Вартоломей и на Руския патриарх Кирил". НСО оказва съдействие на БПЦ и при многобройните посещения на свети мощи и чудотворни икони.

В срещата са участвали Менишкият епископ Герасим, главен секретар на Светия Синод, Белоградчишкият епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, архимандрит Василий, протосингел на Софийска света митрополия и иконом Николай Георгиев, началник на отдел „Връзки с обществеността” при Светия Синод.

Красимир Станчев е потвърдил готовността на НСО "да бъде на разположение при необходимост на църквата при организирането на международни инициативи и дейности." На срещата е обсъдено и осигуряването на охраната на Патриаршеската катедрала в предстоящите Рождественски и новогодишни празници.

Патриарх Неофит е пожелал "светло посрещане на Рождество Христово и ангел пазител, който да закриля всички служители на НСО през предстоящата нова 2020 година."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13510

2

Mayya

20.12 2019 в 10:02

Хахаха, браво! Това малко, като онова, дето навремето Тодор Живков бил полунелегален - той се криел, ама никой не го търсел! Та, не че някой се е залетял да прави нещо на светлия гост. А, и все пак малко повече вяра в шефа му, все пак Господ го пази.

152

1

Socerez

19.12 2019 в 22:36

ДС благослови НСО! Светъл пример от путрусия! Трагични сте! F O!