Българската компания Arthesis сред 16 финалисти на конкурс за предприемачество

OFFNews Последна промяна на 04 август 2015 в 11:01 1329 0

Българската компания Arthesis сред 16 финалисти на конкурс за предприемачество

Българската компания Arthesis, която произвежда персонализирани обвивки за протези чрез 3D принтер, завърши участието си в глобалния конкурс за социално предприемачество на Chivas Regal - The Venture WIN THE RIGHT WAY с нарастващи бизнес поръчки от над десет държави в света.

Mладите предприемачи oт Аrthesis преминаха през едноседмичен тренировъчен лагер заедно с финалистите от другите 16 страни, където техни ментори бяха предприемачи и бизнес ангели от Силициевата долина. Финалистите посетиха централата на Google, научиха полезни съвети и от експерти в областта на брандинга, развитието на бизнес идеите и рисковия капитал.

Платформата на Chivas Regal The Venture разпредели фонд от $1 000 000 между идеи за бизнес от 16 държави, които решават реални обществени проблеми.

Победител в конкурса стана чилийската Algramo, чийто проект улеснява пазаруването на основни хранителни продукти в засегнати от бедност райони. Българската компания Arthesis, която нареди България сред 16-те държави в света, които се съревновават в новата и сложна бизнес категория, каквато е социалното предприемачество, успя да набере над $20 000 в първия кръг на конкурса, в който потребителите директно можеха да финансират подкрепения от тях проект онлайн.

Голямото признание за българските социални предприемачи от Arthesis дойде и от световния бизнес под формата на предварителните поръчки от над 10 държави, сред които САЩ, Япония и Канада, които компанията вече обработва. Институции в много други страни вече са проявили интерес към проекта. Според създателите на идеята, Arthesis има възможността да върне самочувствието и увереността на хора с ампутации и по този начин да подобри живота им към по-добро.

Chivas Regal пожелава успех на Arthesis и всички останали участници в кампанията, надявайки се положителните идеи да продължат да се раждат и развиват в България. Социалната промяна е възможна, стига всички да работим заедно за нея.

Конкурсът The Venture е посветeн на търсене и подкрепа на най-обещаващите социални предприемачи, които искат да окажат положителни влияние със своята дейност върху живота на хората. С осигурен фонд от един милион долара и други ресурси, The Venture даде възможност на социални предприемачи от цял свят да реализират техния потенциал и да получат по-голяма видимост на своите проекти.

Партньорска публикация.