Българка ще бъде ментор в международен форум за расови и полови неравенства и социално-емоционално изучаване.

OFFNews 25 февруари 2021 в 16:36 1311 0

Едно международно събитие от огромно значение – Lift Every Voice – Глобален Форум, има за цел да обедини хората около няколко важни теми наведнъж - социалното и емоционално изучаване, расизмът, неравенствата между хората. Всичко това - в историите, които са част от нас – разказани за споделено бъдеще!

Повече информация за международния форум - можете да видите в официалната страница на събитието.

Всеки ден към конференцията ще се присъединяват професионалисти - видни имена от цял свят в сферата на Социално-емоционалното изучаване, ръководители на антирасизъм програми и пр, за да подкрепят международната конференция и да споделят своята експертиза. Лектори и ментори ще са представители от американското правителство, от глобални неправителствени организации, експерти в частни структури от различни сфери, професори от големи университети по света и др.

Заедно с тях ще бъде и Полина Коцева – основател и собственик на FUNтазия Интернешънал ЕООД, първият и единствен до момента сертифициран EQ практик, Network leader за България към EQ.org

“Ние сме изградени от истории и всеки от нас има история, която може да сподели. Идеята на този глобален форум, събирайки хора от целия свят – е да покаже, че всяка история има значение за създаването на общата... за да може общата да звучи красиво. А това става не само когато говорим – но когато се слушаме. Практиките за чуване са в центъра на събитието наред с използването на вдъхновението от всяка история за създаване на общност – без поляризации, без дискриминации.” – Споделя Полина Коцева.

Полина има една от най-отговорните роли в събитието. Тя е поканена да бъде ментор на професионалистите – участници в конференцията, които ще работят в групите. Да сподели опит, експертиза и да ги фасилитира в решенията и действията по време на активностите. За първи път българин е поканен и то като ментор на международно събитие в тази сфера с такава огромна значимост.

„Тази лична покана е голяма чест за мен – и то за участие по този начин – като създател на доверена общност, като експерт, като ментор, но преди всичко - като човек. Още съм под огромно вълнение от предварителните срещи с менторите по подготовката на събитието, където преминаваме целия процес с лидерите на световни организации за социално-
емоционално изучаване – рамо до рамо. Един лайтмотив си нося от тях – който искам да „предам нататък“ – пък дано стигне далеч... За да се промени ситуацията в посока разрушаване на поляризациите и дискриманациите – емпатията не е достатъчна. Нужно е „вземане на чуждата перспектива“ като умение, за да можеш да разбереш не какво изпитват различните от теб хора, а защо се чувстват по този начин.“ – разказва още Полина.

Конференцията ще премине в три дни – всеки от които носи определена тема, която ще е център на споделените за бъдеще истории - Идентичност, Принадлежност, Общество. По тези теми събраните професионалисти от цял свят ще имат възможността да изследват индивидуални перспективи в малки групи, след което да се присъединят към обща сесия, където историите да бъдат съпреживяни. В края всички ще се връщат в малките работни групи, за да синтезират и оформят план за действие към промяна на обществото.

Можете да се регистрирате тук за пълен достъп (цена за 1 регистрация 211 евро)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!