Армията се мобилизира за предстоящите валежи и евентуални наводнения

OFFNews 26 юни 2018 в 17:51 3347 0

Снимка pixabay

Началникът на отбраната генерал Андрей Боцев разпореди повишаване готовността за действие на формированията от Българската армия за овладяване и/или преодоляване на последствията от наводнения във връзка с очакваните обилни валежи и динамична метеорологична прогноза на територията на страната.

Командирите, имащи в състава си специализирани модулни формирования, следва да извършат преглед на плановете за оказване помощ на населението при наводнения, да проверят състоянието на техниката, екипировката и оборудването, заделени за подобни случаи, както и да оповестят личния състав и готовността му за действие.

В разпореждането на началника на отбраната се посочва също, че командирите следва да осъществят контакт с органите на местната власт и структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерството на вътрешните работи по места, с цел координиране изпълнението на задачите и осъществяване на взаимодействие при оказване помощ на населението.

Изпълнението на разпореждането е възложено на командващия Съвместното командване на силите, командирите на видовете въоръжени сили и на 68-ма бригада „Специални сили“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови