Армията има готовност да прати 'Спартан' за тежкоболната Теодора в Турция

OFFNews 02 май 2018 в 10:32 3283 1

Армията има готовност да прибере тежкоболната Теодора Маджарова със самолет „Спартан” от Истанбул, но за момента няма такова искане, обяви пред Нова телевизия вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов.

Първоначално е постъпило запитване дали младата жена може да бъде прибрана с военен самолет от Бразилия, където е била на алтернативна терапия, а състоянието ѝ рязко се е влошило.

„Може да се осъществи, но нашите специалисти от ВМА изразиха становището, че този самолет трябва 4 пъти да каца, да зарежда и да излита. Това може да влоши състоянието на пациента. Прецени се, че това не е разумният вариант”, поясни Каракачанов.

Той обясни, че пациентката ще бъде транспортирана до Истанбул с частна медицинска фирма. Тя ще бъде наета от семейството, което за не повече от 2-3 дни успя да събере сумата за транспорта чрез дарителска сметка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15256

1

mendi

02.05 2018 в 11:27

Тя е предприела това пътуване защото медицината вече няма как да помогне. И да я докарат в Бг - положението й пак ще е същото. Няма да се подобри, няма да оздравее.