Тежкоболна българка в Бразилия спешно се нуждае от средства, за да се върне у нас (обновена)

Мая Младенова 27 април 2018 в 22:53 16356 1

Теодора и Александър

Семейството на тежкоболна българка, заминала за лечение в Бразилия, отчаяно търси средства за специализиран медицински транспорт, за да може тя да се завърне в България. Надеждата им е да съберат сумата чрез дарители.

Вече е активирана и дарителската сметка

Пътуването със самолет струва непосилно скъпо, защото за такива пациенти се налага на борда да има специално оборудване и да ги придружава медицинско лице.

Теодора Маджарова живее в София със съпруга си и двете им малки деца. Преди две години тя чува за тежката диагноза: рак на гърдата. Впоследстие заболяването засяга и мозъка ѝ. Лекарите не дават шансове за оздравяването ѝ и както много хора в нейното положение, жената започва да разучава алтернативни методи за лечение. Търсейки надежда за изцеление, научава за бразилеца Жоао де Деус, сочен за трансмедиум, духовен лечител, помогнал на много хора от цял свят. Оказва се, че групи за посещение при него се организират и от българи. Така Теодора заминава за латиноамериканската държава.

"След посещението при него тя не само не се излекува, а се влоши много. Наложи се да постъпи в болница в град Агуас де Линдоя", споделя пред OFFNews съпругът ѝ Александър Русанов. В клиниката установяват, че българката е с хидроенцефалия в резултат на метастази в мозъка. 

"В тази малка болница няма неврохирург, а заради бюрократични спънки не успяхме да я прехвърлим в друга болница", обяснява Александър. На 6 април, два дни след като Теодора постъпва в клиниката, той е вече при нея, в Бразилия. Свързва се с българското посолство. Специално подчертава, че оттам са им оказали огромна подкрепа. Изпращат им преводачка, която пристига в болницата и провежда около 50 телефонни разговора в опит да съдейства за преместването на пациентката. След отказ от 6 лечебни заведения, да приеме Теодора се съгласява единствено една частна болница. Там ѝ правят дренаж на черепната кутия, жената е с непосилни болки. След интервенцията болките спират, но тя заспива и не може да се събуди и досега. Лекарите казват, че няма с какво повече да помогнат и на Теодора ѝ остават дни, може би месец. В момента тя е на палиативна грижа. Поддържат я жива и се опитват да облекчат състоянието ѝ.

Всеки момент Александър чака оферта от специализирана компания за транспортирането на съпругата си. Има готовност веднага след това да публикува дарителска сметка.

Министерството на външните работи е в течение на случая, проведени са срещи с посланика на Бразилия у нас и със здравния министър на Бразилия. Проучват се различни варианти за транспортирането на жената, която не е в кома и е на самостоятелно дишане. Според съпруга ѝ на борда на самолета тя ще има нужда само от парамедик, който при нужда да подава кислород.

Той не губи надежда, че ще успее да открие начин да върне съпругата си у дома.

ОБНОВЕНА:

Късно снощи е получена оферта за 50 000 евро, чакат се и такива от други две компании. Междувременно вече е активна дарителската сметка за Теди:

Банкова сметка: BG74FINV91501015043945 Титуляр: Теодора Маджарова. 

PayPal: [email protected]

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8296

1

geko

28.04 2018 в 08:55

и ЗАЩО трябва да бъде мъчена тази жена със самолетни полети, вместо да бъде оставена да си отиде по максимално възможния спокоен и уважителен начин? Никога не мога да разбера близките, които за собственото си успокоение и за да задоволят собствената си простотия буквално изрезават умиращи хора, вместо да направят всичко възможно да улеснят този труден преход и да създадат максимално спокойна атмосфера. Луд свят!
 
X

Да помогнем на украинските деца!