Американският университет с три нови стипендии за MBA програмата си

OFFNews 20 март 2019 в 13:54 2626 0

Американският университет в България ще предоставя от тази година три вида частични стипендии за обучение в Executive MBA програмата си в София.

Първата стипендиантска програма цели да поощри участието на представители от неправителствения сектор. Кандидатите трябва да отговарят на критериите за прием в Executive MBA и да участват активно в дейности на неправителствения сектор в България. Стипендията „Rising Star“ пък ще се отпуска на професионалист, който от началото на кариерата си е проявил забележителен потенциал за развитие. Третият вид стипендии са за студенти от Албания, Косово, Македония, Сърбия и Румъния. С предимство са живеещи в тези страни, но се приемат и молби от кандидати от други националности, които живеят в България.

Кандидатстването за ранен прием, което осигурява по-голяма възможност за стипендия за академичната 2020 г., е до 30 юни 2019 г.

Магистърската програма за управленски кадри на АУБ е акредитирана в САЩ и в България. Обучението се провежда в София, в Центъра за образование и култура „Илиев” на АУБ в Студентски град. Там се предлага и друга магистърска програма за ръководни кадри – „Финанси, банково дело и управление на недвижими имоти“. Тя е съвместен проект на АУБ и SDA Bocconi, Милано.

Executive MBA програмата на Американския университет в България подготвя професионалисти от 15 години. Тя е иновативна, с фокус върху най-новите бизнес модели и добри практики. Програмата е изградена върху интерактивен и динамичен учебен процес и работа по реални казуси.

Американският университет в България е основан през 1991 г. със съдействието на правителствата на Република България и САЩ, АУБ предлага американско образование, акредитиран е в САЩ от New England Commission of Higher Education (NECHE), а в Европа - от българската Национална агенция за оценяване и акредитация. Завършилите получават двойна диплома – за САЩ и Европа. Университетът предлага 12 бакалавърски програми. В АУБ учат 1000 студенти от над 40 държави, а преподавателският състав надхвърля 70 души от над 20 страни. АУБ разполага с най-добрата университетска база в региона: комфортни общежития, студентския център „Америка за България“ и най-голямата англоезична библиотека в Югоизточна Европа. Така студентите живеят и учат в кампус, отговарящ на най-високите световни стандарти. АУБ са завършили около 5000 души. 99,8% от тях са започнали работа или са продължили обучението си в магистърски или докторски програми месеци след дипломирането си. АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на Министерство на образованието за осма поредна година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!