Американският университет пуска безплатни уебинари за пандемията от Covid-19

Водещи преподаватели от висшето училище търсят измеренията на ефекта ѝ върху икономиката, политиката и психологическия статус на хората

OFFNews Последна промяна на 09 април 2020 в 17:38 1095 0

Американският университет в България (АУБ) организира серия от виртуални кръгли маси, съобщава висшето училище. На тях преподаватели от АУБ с различен профил ще хвърлят светлина върху отражението на здравната криза в различни сфери на живота.

Дискусиите ще се провеждат на английски език. Те са насочени към студентите и цялата АУБ общност, но са отворени за всеки, който се интересува от тези горещи теми.

Първото събитие е днес, 9 април, от 19:30 ч., на тема „Икономическото въздействие на пандемията“: https://www.aubg.edu/events/the-economic-impact-of-the-pandemic. Преподавателите по икономика Стивън Съливан, Джефри Нилсън и Дидар Ердинч ще търсят отговори на въпроса как настоящата ситуация ще се отрази върху икономическата дейност и какви мерки могат да бъдат предприети за борба с кризисните явления.

Можете да проследите разговора на живо на страницата на АУБ във Facebook.

Второто събитие е на 10 април, петък от 20:00 ч.: https://www.aubg.edu/events/water-cooler-conversation-series-part-1. То дава старт на ежеседмични онлайн срещи, в които преподаватели и студенти от АУБ ще се водят тематични дискусии. По време на първото издание професорът по психология Роналд Харви ще даде съвети за управление на психичното здраве и психологическото благополучие в условията на социално дистанциране. Можете да проследите разговора на живо чрез Zoom и стрийминг на страницата на АУБ във Facebook.

Третото събитие ще се проведе на 14 април, вторник, от 20:00 ч.: https://www.aubg.edu/events/covid-19-towards-a-new-world-order. То ще се фокусира върху темата „COVID-19: към нов световен ред?“. В кръглата маса ще се включат преподаватели от Департамента по политически науки и европеистика на АУБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X