Агенцията по горите изтри "на братчеда жената" от сайта си

Николаос Цитиридис 20 февруари 2015 в 14:40 3612 0

Няколко часа след като публикувахме материала ""На братчеда жената" с разрешително за сеч в цяла България" от Изпълнителната агенция по горите поправиха грешката си, заради която във всеки линк от раздела за разрешителни за сеч се вждаха думите "на братчеда жената".

В сайта на ИАГ вече няма нито "братчеди", нито други роднински връзки. 

Ето и официалният коментар на ИАГ след нашата публикация:

Във връзка с некоректност от страна на системния администратор при създаването на име на линк от раздела „Разрешителни за сеч” в сайта на ИАГ, Агенцията поднася извинения за случилото се и изказва благодарност за подадения сигнал от Offnews. Веднага след това е направена промяна в линка.

От средата на месец септември 2014 г. информацията за издадените разрешителни за сеч са за първи път публични и има постоянен достъп до тях, като Изпълнителната агенция по горите счита това за сeриозна стъпка към осигуряване на публичност и прозрачност, от каквато обществото ни има нужда.


С уважение

Отдел „Връзки с обществеността”
ИАГ

Пред OFFNews IT специалист коментира, че подобен гаф едва ли е вид хакерска атака, а просто някой от уеб дизайнерите е кръстил по този странен начин някоя папка.

В родната история на нелогично кръстени сайтове и файлове "на братчета жената" съвсем не е първият пример.

През 2012 г. администрацията на президента Плевнелиев нарече ромите мангали в официален документ, публикуван в сайта на държавния глава. Не по-малко куриозен бе фактът, че ромите бяха наречени мангали във файла, съдържащ Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020). Файлът се казваше NationalStrategyIntegrateMangali.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови