"На братчеда жената" с разрешително за сеч в цяла България

Николаос Цитиридис 20 февруари 2015 в 10:12 19560 9

Куриозен гаф са сътворили IT специалистите, изработили сайта на Изпълнителната агенция по горите. Във всеки линк от раздела за разрешителни за сеч в България те са добавили думите "na bratcheda jenata". 

По този начин, избирайки произволно разрешително за сеч в сайта им, може да видите лошата шега, която са си направили разработчиците. 

Пред OFFNews IT специалист коментира, че подобен гаф едва ли е вид хакерска атака, а просто някой от уеб дизайнерите е кръстил по този странен начин някоя папка. 

Сайтът на ИАГ е регистриран на името на Ивайло Иванов, началник отдел "Информационно обслужване" към Агенцията. Потърсихме го за коментар на телефона, оставен за връзка на сайта на Агенцията, но, за съжаление, безуспешно.

Пресцентърът на Агенцията разбра за "жената на братчеда" от OFFNews и негова служителка обеща коментар по случая по-късно днес. Обещаваме да го публикуваме, щом го получим.

В родната история на нелогично кръстени сайтове и файлове "на братчета жената" съвсем не е първият пример.

През 2012 г. администрацията на президента Плевнелиев нарече ромите мангали в официален документ, публикуван в сайта на държавния глава. Не по-малко куриозен бе фактът, че ромите бяха наречени мангали във файла, съдържащ Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите (2012-2020). Файлът се казваше NationalStrategyIntegrateMangali.

Обновена към 14:45 - Няколко часа след публикуването на материала, от ИАГ поправиха грешката в сайта си и изтриха "на братчеда жената".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!