74 деца на загинали полицаи получиха по 500 лева за Великден, 12 абитуриенти - по още 1200 лв.

OFFNews 13 април 2023 в 10:54 1124 0

полицаи

Снимка БТА/Владимир Шоков

Полицаи пред парламента, 2022 г.

74 деца на загинали служители на МВР получиха по 500 лева за Великден, а на 12 от тях - абитуриенти тази година - бяха преведени и по 1200 лева, съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи. 

Кампанията на министерството беше сред каузите на благотворителния Виенски бал в София.

Тази година Национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР навършва 20 години.

"Започнахме с надеждата, че каузата ни ще има бъдеще, а с безусловната подкрепа на обществото и неотменната ангажираност на медиите инициативата вече има своя история", посочват от министерството.

През последните две десетилетия кампанията е опора за стотици деца. Някои от тях вече са избрали да следват пътя на родителите си, а други следват мечтите си в търсене на нови хоризонти: "Но всички те остават част от голямото семейство на МВР".

От вътрешното министерство благодарят на всички, които подкрепят каузата на МВР с SMS-и и финансови дарения, и на служителите на министерството, които ежемесечно даряват средства от заплатите си.

Своята съпричастност към благотворителната кампания на Министерството на вътрешните работи засвидетелства и благотворителният Виенски бал в София. Официалното събитие събра 20 000 лева в подкрепа на децата на загинали при изпълнение на служебния дълг полицаи и пожарникари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков