5-годишната Ива се нуждае спешно от лечение в чужбина

Момиченцето е диагностицирана с тумор на малкия мозък, а сумата за лечението ѝ е непосилна за семейството

OFFNews 31 януари 2024 в 14:33 2614 0

5-годишната Ива

Снимка Личен архив

5-годишната Ива

Ива е само на 5 години. Като всяко друго дете, с нетърпение очаква Коледните празници. Но малко преди Коледа, животът на Ива и семейството й се преобърна, когато тя, съвсем неочаквано, е диагностицирана с тумор на малкия мозък.

В началото на тази годината е направена операция в Пирогов, за да се отстрани по-голяма част от тумора. След направени изследвания той се оказва злокачествен и много бързо растящ медулобластом, в последния 4-ти стадий, като вече са се образували няколко разсейки в гръбначния мозък.

Единственият шанс за живота на Ива сега е да се направи протонна терапия, последвана от химиотерапия.

Средства могат да се дарят ТУК: https://pavelandreev.bg/campaign/molya-vi-spasete-jivota-na-malkata-iva

Лекари казват, че това трябва да стане от 4 до 6 седмици след операцията, която се е провела на 4-ти януари. Центрове за протонна терапия има само на няколко места в Европа, като България не разполага с такъв. В момента близките на детето очакват оферти от чуждестранни болници и се надяват на максимално бързо финансиране, за да може лечението да започне възможно най-скоро, и в рамките на 6 седмици от операцията.

„Ивето - само на 5 години, най-слънчевото дете на нашата площадка, едно най-близките приятелчета на сина ни. Ивето и нейните всеотдайни и разкошни родители са изправени пред тежката диагноза - тумор на малкия мозък. Налага се много спешна и много скъпа терапия в чужбина", споделя близка на семейството. - От петък до сега кампанията набра почти 100 000 лв., но трябва да станат 350 000 лв. в следващите 3-4 дни. През това време тя е в ИСУЛ на химиотерапия.“

Ако имате възможност и желаете да помогнете, сметката е:

Подкрепете Ива с дарение с карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut или по IBAN сметка 

Банка: Алианц Банк България
IBAN: BG76BUIN95611000711184 BIC: BUINBGSF
Получател: Фондация Павел Андреев
Основание: Дарение за Ива Митева Коралова

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки