4 предимства на новите печки на твърдо гориво

OFFNews 01 октомври 2022 в 15:19 827 0

TeMax.bg

Снимка TeMax.bg

Печка на твърдо гориво

Всички сме свикнали със старите печки на твърдо гориво, те са тежки, метални или от чугун, доста мръсни и често не толкова ефикасни в огряването на големи площи.

Но знаете ли, че има нови печки на твърдо гориво, като тези видени в TeMax.bg, които са по-добри и доста предпочитан начин на огряване на цял етаж?

Днес ще разгледаме именно четири предимства на новите печки на твърдо гориво и причините защо повече и повече хора се обръщат към закупуване на такива.

Работят по-чисто и по-дълго

Това, което много хора не харесваха на старите метални печки, е че губят своята топлина сравнително бързо. Ако не гори огън в тях в рамките на 1-2 часа, те започват доста бързо да губят своята топлина, което означава, че след четвъртия час нещата са доста хладни в помещението.

От гледна точка на запазване на топлина, новите печки работят по-дълго време за по-малко гориво, тъй като самите печки са направени от материал, който им позволява да задържат топлината.

Печката започва да грее доста преди да загуби своя отпечатък, което означава, че трансферът на топлина е бавен, но доста по-дълъг като продължителност.

Могат да горят не само дърва

Новите печки разполагат с достатъчно големи сегменти за горене, че да горят не само дървесина, но пелети и дори въглища. Те ще трябва да се снабдяват и зареждат на ръка, но самият факт, че можете да горите по-големи количества гориво в тях, означава, че имате по-голям избор за начин на отопляване.

Тези печки могат да бъдат и пригодени да работят с автоматични хранилки, тоест съвсем се намалява вашата намеса, и все пак получавате меката топлина на живия огън.

Стават за котли с водна риза

Котлите на водна риза са особено ефикасен начин за изграждане на домашно парно, като работата на котлите е да загряват водата във водната риза, която вода се циркулира чрез помпа и чрез налягането в тръбите.

Тук е важно да се обърне внимание, че много от тези системи се загряват или с пелети или с друг вид гориво, което е по-чисто и ефикасно от дървата.

Можете да ги намерите доста евтино

Печките имат едно огромно предимство и това, е че те са доста евтини и могат да се намерят навсякъде. Дори новите печки са сравнително евтини, особено имайки предвид, че при тях няма какво да се счупи, тоест ще траят целият ви живот и дори могат да останат за децата ви.

Едно от най-добрите места да ги намерите в TeMax.bg – там със сигурност можете да откриете идеалната селекция от печки на твърдо гориво.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови