2280 лева струва издръжката на домакинство с две деца

OFFNews Последна промяна на 04 ноември 2014 в 12:49 2180 6

2280 лева струва издръжката на четиричленно семейство. Това съобщават от Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ.

С увеличаването на цената на тока се очаква поскъпване и на редица основни стоки и услуги. Така разходите за издръжка на домакинство с две деца са се увеличили с около 40 лева на месец и достигат около 2280 лева месечно – по 570 лева на член от семейството.

С такъв доход обаче разполагат много малка част от българите, категорични са от КНСБ.

Повишаването на цената на тока и свиването на потреблението ще повлияят пагубно на малките производители.

Засега не се наблюдава увеличение на цената на тока. Въпреки това разходите за отопление са непосилни за голяма част от българите, а държавата не прави нищо по въпроса.

За миналия зимен сезон енергийни помощи са получили над 251 000 души – едва 16% от живеещите под прага на бедността в България, посочиха експертите от КНСБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.02 2015 в 13:24

ТЕ ТОВА Е РОДНАТА НИ БЪЛГАРИЯ!!!!ПОСТОЯННО СЕ УВЕЛИЧАВАТ ЦЕНИ НА ТОК,БЕНЗИН,ВОДА И Т.Н.,А САМО ЗАПЛАТИТЕ СТОЯТ ДЪЛБОКО ЗАМРАЗЕНИ.КАК ДА ЖИВЕЕШ СЪС 380ЛВ.НА МЕСЕЦ?МОЖЕ ЛИ НЯКОИ ДА МИ ОБЯСНИ!!!!А ГОВОРЯТ ЗА РАЗХОДИ ЗА ИЗДРЪЖКА НА ДОМАКИНСТВО.НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ,НАРОДА НЕ ЖИВЕЕ С ТАКИВА ПРИХОДИ,КОИТО СИ ГИ ПИШЕТЕ ПО БУМАГИТЕ,НАРОДА ЖИВЕЕ С ПО 400ЛВ.НА МЕСЕЦ,ОТ КОИТО ПЛАЩА КОНСУМАТИВИ КАТО ТОК,ВОДА....И СЕ ПРЕХРАНВА.....КАКВО ЛИ МУ ОСТАВА ЗА ДА СЛОЖИ НА МАСАТА....?ЗА ОБЛЕКЛО НЯМА ДА ГОВОРИМ.....ИМА МАГАЗИНИ ВТОРА УПОТРЕБА.....
ЗАЩО НЯКОЙ ОТ ВИСШЕСТОЯЩИТЕ НЕ СЕ ОПИТА ДА ЖИВЕЕ САМО ЕДИН МЕСЕЦ С ТАКАВА ЗАПЛАТА?????....ДА ХОДИ ПО ВТОРАТА УПОТРЕБА ДА РОВИ И ДА СИ ОБЛИЧА ДЕЦАТА!ТИЯ ПАРИ КАТО 2280ЛВ.ЗА ДОМАКИНСТВО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ В БЪЛГАРИЯ!!!!!

06.11 2014 в 23:12

А според социалното министерство ГАРАНТИРАНИЯ МИНИМАЛЕН ДОХОД за получаване на помощи е 65 (шестдесет и пет) лева. Е кажете сега това възможно ли е за да оцелееш в България ?

05.11 2014 в 16:18

Балкански, съжалявам, че разбивам детската ти наивност, но комунистите оставиха България разорена, а и още я разоряват. И такива като тебе, естествено.
Всъщност не, не съжалявам :)

А иначе: 2280 лева да струва издръжката на четиричленно семейство... абе интересно ми е на каква база е изчислено това. Аз като смятам, това е издръжката за един човек само...

04.11 2014 в 13:56

абе балкански, що не вземеш да се гръмнеш от умерзение.
еврогейски съюз, ама тия дето ти плащат там си харчат парите, а не в родна ти раша?

04.11 2014 в 13:40

Балкански, знаеш ли един от основните проблеми на българите какъв е? Винаги чакаме някой да ни оправи. И това се случва благодарение на дългосрочното влияние на твоята любима Русия! И когато тя отдръпна основната си подкрепа към нас, ни се показа истинската същност, че реално сами нищо не може да постигнем. Не сме бедни заради западняци, руснаци, китайци и т.н., бедни сме заради самите себе си, защото не може да постигнем нещо САМИ. Но заради такива индивиди, като теб, винаги ще се бутаме в нечии крака и ще очакваме нечия помощ. Няма нищо лошо в това, но по този начин никога няма да претърпим развитие, както материално, така и интелектуално!А при западняците трябва се докажеш и на всеки, който му създава голяма трудност това, търси или българската мизерия, или руската любов!

04.11 2014 в 13:03

ЧЕСТИТ ВИ КАПИТАЛИЗЪМ!

Благодарете на Еврогейския Съюз и педероАтлантическия пакт, че оставиха България НАЙ-БЕДНАТА СТРАНА в Европа.

Омерзен съм.