1000 лв. глоба заплашва клошарската мафия

OFFNews Последна промяна на 07 юли 2015 в 09:04 7517 8

До 1000 лв глоба заплашват хората, ровещи в кофите за боклук. 

"Има две категории клошари - едните са тези, които търсят храна, а другите сигурно вече са милионери", коментира Тодор Бургуджиев, изпълнителен Директор на ЕКОПАК България АД.

Бургуджиев е категоричен, че тази мярка е необходима именно, "за да се борим с ровещите в кофите, които изземат от контейнерите, най-често от тези за разделно събиране на отпадъците, ценни материали като хартия и стъкло". По думите на изпълнителния директор на Екопак това вече се е превърнало в организиран бизнес. От тези хора страдат фирмите, които се занимават със събиране на отпадъците, като само за изминалата година загубите за неговата фирма са в размер на 7-9 млн. лв. 

Глобата ще бъде за тези, които ровят в шарените кофи за боклук. Това означава, че гладуващите няма да бъдат глобени, тъй като всичко, което може да се яде е не в контейнерите за разделни отпадъци, а в старите кофи, категорични са Бургуджиев и общинския съветник Лорита Радева. 

Междувременно жители на столичния квартал "Христо Ботев" са притеснени, тъй като това е единственият начин, по който набавят прехраната си. Те изкарват по 4-5, а в добрите дни и до 20 лв., коментират ромите пред Нова телевизия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.07 2015 в 22:28

Чувал съм, че в някои по-развити от България държави се осъществява разделно събиране на отпадъците. Ама само съм чувал. Може пък и да е вярно. Човек като гледа как се случват нещата в България, може и да не му се вярва, че някъде се случват. Чувал съм също, че в някои държави, предполагам малко по на запад от нас, до така наречените контейнери за отделно сметосъбиране имало някакви устройства с кантар. Слагаш си значи боклука, претегля се, и машинката ти плаща на килограм за изхвърления боклук. Амаа страшна работа. Така се правело бизнес там. Ти доставяш боклук. Той ти се плаща. Мотивиран си да си изхвърляш боклука разделно. И фирмата, която прибира боклука печели, и ти печелиш. Не само едната страна. Абе аз само съм чувал ... не знам дали е вярно. А пък да не плащаш на никой за това, че ти дава доброволно боклука си разделно, за да правиш бизнес от това и да печелиш, и в същото време да искаш да глобяваш някой, че и той иска да изкара някой ле в за насъщния като предаде разделно боклука в някой пункт за изкупуване, ми е струва малко да речем, най-малкото странно, да не казвам нагло. Приятно ми беше да поразмишлявам и аз с Вас на глас. Дано нещата потръгнат и в нашата страна. Ще ме прощавате. До скоро. И всичко хубаво. Дерзайте, мечтайте, сбъдвайте мечти. Приятна вечер.

07.07 2015 в 12:20

zamani6er ти ще наемеш ли циганин на работа? Не, нали?

07.07 2015 в 11:51

"гладуващите няма да бъдат глобени"

Няма толкова слабоумно животно!
Те ако имаха пари за глоба, в казана ли щяха да ровят, бе добитък?

С такова говно за директор, фирмата скоро ще има милиарди загуби и пак мангалите ще са и виновни!
Освен че вече е настроила всички срещу разделното събиране и себе си.

07.07 2015 в 11:48

Не съм съгласен с мнението на повечето хора явно, но щом бедният човечец може да обикаля да събира пластмаса по кофите цял ден, той би трябвало да може и да мие улици, коси трева, чисти подове някъде - изобщо някаква полезна за обществото дейност, докато ровенето из кофите е нещо което не помага на никого.

07.07 2015 в 11:46

"загубите за неговата фирма са в размер на 7-9 млн. лв"

Че как си загубил 9 милиона бре чиче? Къде ги загуби? Имал ли си ги, че да ги загубиш?

Бях от първите дето тръгнаха да си изхвърлят боклука разделно, но след като сложихте такива малки педерастки дупчици, в които нищо не влиза - започнах да изхвърлям старателно отделените хартии и пластмаси в ОБИКНОВЕНИТЕ казани.
А дано да загубите още толкова милиони (каквито не сте имали) хиени слабоумни!

07.07 2015 в 09:54

аз за това хвърлям пластмасата в старите кофи... от много време ми е направило впечатление че пластмаса не стига до бунището, тенекиените кофи се преравят по десетки пъти на ден, по-добре някой беден човечец, честно да си изкара хляба и ракията за деня, от колкото да им правя оборот на екошитпак. Да не говориме че на PVC кофите отворите им вече са колкото кибритена кутийка и трябва да седиш 10мин. и да тъпчеш разделно.

07.07 2015 в 09:32

Хаха, вдигнаха се цените на пластмасите за рециклиране и клошарите станаха мафия. Пожелавам на тия, които се опитват да ни манипулират така нагло, и които измислиха тая глоба да им се наложи да поровят из кофите няколко години. А аз лично вече ще почна да събирм отпадъчните си пластмаси и хартия отделно и да ги оставям до кофата. По-добре да нахранят някой клошар отколкото да отидат за поредното ферари на "еко" мафията

07.07 2015 в 09:20

"а другите сигурно вече са милионери"


и тая калинка на боцевата хранилка живее в паралелната реалност.ти ако си станал милионер от тая работа, клошарите ровят по кофите щото от твойте кражби не остава за тях бе, алоу.

намеците, че клошари са само циганите също са нагла лъжа да се настрои обществото против тях. ровят всякакви, понеже мизерията е жестока. голяма част са обикновени хора с психически проблеми заради начина на живот, изхвърлени и отсвирени от "жалостивото" ни общество.

ако не искате клошари, начинът е един - отрезване на корупцията и мутрокапитализма, за да живне икономиката и да има бачкане и някакви ефективни програми за социална рехабилитация и, където има нужда, лечение на изпадналите вместо такива медийни истерии.

нещастник.