1000 лв. глоба заплашва клошарската мафия

OFFNews 07 юли 2015 в 09:04 8319 8

До 1000 лв глоба заплашват хората, ровещи в кофите за боклук. 

"Има две категории клошари - едните са тези, които търсят храна, а другите сигурно вече са милионери", коментира Тодор Бургуджиев, изпълнителен Директор на ЕКОПАК България АД.

Бургуджиев е категоричен, че тази мярка е необходима именно, "за да се борим с ровещите в кофите, които изземат от контейнерите, най-често от тези за разделно събиране на отпадъците, ценни материали като хартия и стъкло". По думите на изпълнителния директор на Екопак това вече се е превърнало в организиран бизнес. От тези хора страдат фирмите, които се занимават със събиране на отпадъците, като само за изминалата година загубите за неговата фирма са в размер на 7-9 млн. лв. 

Глобата ще бъде за тези, които ровят в шарените кофи за боклук. Това означава, че гладуващите няма да бъдат глобени, тъй като всичко, което може да се яде е не в контейнерите за разделни отпадъци, а в старите кофи, категорични са Бургуджиев и общинския съветник Лорита Радева. 

Междувременно жители на столичния квартал "Христо Ботев" са притеснени, тъй като това е единственият начин, по който набавят прехраната си. Те изкарват по 4-5, а в добрите дни и до 20 лв., коментират ромите пред Нова телевизия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови