Показаха "Недадените" във Военния клуб

Бистра Величкова 19 март 2013 в 15:54 5472 2

Актьорите от сериала
Актьорите от сериала "Недадените". Снимки: Артишок

Предпремиерната прожекция на първия епизод от сериала „Недадените” беше излъчен в понеделник вечер, в Концертната зала на Централния военен клуб в София. Зрителите на БНТ ще могат да гледат първата серия на 12 серийният филм от четвъртък - 21 март, от 21.00 ч.

Преди прожекцията във Военния клуб, певицата Белослава изпя песента "Durme, durme" на древният език ладино - езикът на българските евреи. Песента е част от саундтрака на филма. След това проф. Валери Стефанов, преподавател по история на българска литература, говори относно тематиката на сериала и каза, че спасяването на българските евреите е„повод за гордост за всички нас”.

Той поздрави екипа на „Артишок” и БНТ за смелостта да пресъздадат и възстановят годините от Втората световна война, изобилстващи от многобройни социални и психологически измерения на сблъсъка между доброто и злото.

На прожекцията присъстваха част от актьорския състав на сериала. Много от актьорите вече са познати на българската публика. Сред присъстващите бяха – Лидия Инджова, Димитър Баненкин, Камен Донев, Явор Бахаров, Виктория Колева, Ирини Жамбонас, Кирил Бояджиев, Десислава Касабова, Христо Пъдев, Анастасия Лютова, Иван Самоковлиев, малката Мина Гугенхайм, както и създателите на филма – сценаристът Емил Бонев, режисьорите Вито Бонев и Иван Митов, операторите Димитър Неделчев и Мартин Балкански, композиторът Стефан Вълдобрев, сценографът Борислав Михайловски и художникът на костюми Елена Иванова.

Предпремиерата на филма уважиха освен генералният директор на БНТ Вяра Анкова и програмният директор - Севда Шишманова, и театралният режисьор Пламен Марков, настоящият министър на културата и актьор в „Недадените”– Владимир Пенев, бившият министър на отбраната г-н Аню Анев, художникът Греди Асса, журналистът Люба Кулезич, певицата Камелия Тодорова, артистичното семейство Стенли и Людмила Сланева – Локо, актьорът Ивайло Захариев и съпругата му, както и много други.

Зрителите ще могат да гледат сериала „Недадените” всеки четвъртък от 21 часа по БНТ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!