Ексклузивно СРС освободи Димитър Стоянов от ареста

Трима маскирани с чукове и моторна резачка пребиха жестоко баба и дядо в Хасковско

ОFFNews 05 ноември 2014 в 10:32 7350 17

Трима маскирани с чукове и моторна резачка пребиха жестоко двама старци в Хасковско

Снимка haskovo.me

Трима маскирани ограбиха и пребиха зверски възрастно семейство от хасковското село Малко Градище. Насилниците са измъчвали мъжа и жената с резачка за дърва.

Инцидентът се разиграл в понеделник. Двамата пострадали - 82-годишният Боню Добрев и 77-годишната му съпругата Мавруда, са настанени по спешност в ортопедията на хасковската болница с тежки травми. 

На мъжа е извършена операция на дясна предмишница, а съпругата му Мавруда е със счупена дясна лъчева кост. 

По първоначална информация тримата бандити нахлули в дома на старците с чукове и заплашвали двамата старци с моторна резачка преди да ги ограбят. След като нахлули в къщата, първо ударили възрастната жена с чук по главата. Единият започнал да я бие жестоко, след това я влачил за косата, вследствие на което скалпът й е откъснат, съобщи bTV.

Тримата маскирани размахали моторна резачка и заплашили да разфасоват възрастното семейство. Старците им дали 2500 лева. След като взели парите, мъжете избягали и до момента са в неизвестност. 

Според лекарите няма опасност за двамата пострадали.

До момента селото било охранявано от частна фирма, но поради нередовно плащане те са спрели да патрулират. „Когато имаше охранители, хората бяха по-спокойни. От четири месеца няма охрана”, каза пред Нова кметът на селото Татяна Топалова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!