Мизия е под вода. Мъж загина (обновена)

Ивайло Анев 03 август 2014 в 08:28 15422 9

Наводнение в Мизия

Снимка Петър Петров/Impact Press Group

Мизия е под вода. Потопът взе две жертви

Мизия е под вода. Едн мъж загина в потопа, жена се издирва. Залети са улици дворове и мазета на жилищни сгради по поречието, като има и паднали постройки, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Нивото на река Скът се покачва.

Допълнителни екипи от 6 областни управления на пожарната са насочени към Враца.

По данни на очевидци нивото на водата е 3-4 метра. Те описват положението като трагедията на века. От различни места се чуват викове за помощ. Няма връзка с мобилните телефони

По информация на МВР късно снощи и през нощта са евакуирани над 400 човека от гр. Мизия и 100 човека от село Крушовица, предимно възрастни и трудноподвижни хора, като евакуацията продължава. По информация към 18 ч. евакуираните са над 800.

Цяла нощ падаха къщи. Нищо не се знае. Всички институции са тук. Два кугъра кръжат и те ще дадат повече информация. Прекарахме на островче в града. Цяла нощ имаше акция за извеждане на хората. За пръв път ми се случва да видя как работят пожарникарите. Поклон на тези хора“, каза по Нова телевизия  депутатът от БСП Корнелия Нинова.

Два хеликоптера на Министерство на отбраната са пристигнали в град Мизия за евакуация на хората, намиращи се в недостъпните залети участъци. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!