Кметът на Мизия: Хората се инатяха, не искаха да ги евакуираме. Почти насила ги изведохме

OFFNews 03 август 2014 в 14:10 7223 4

Виолин Крушовенски

Снимка в. "Конкурент"

Виолин Крушовенски

Много хора от потопения под метри вода град Мизия са отказвали до последно евакуация. Те са били изведени почти насила, разказа кметът на града Виолин Крушовенски пред агенция "Фокус".

„Имаше хора, които не желаят евакуация. Почти насилствено ги извозвахме, виждайки огромната заплаха за техния живот. Въпреки всичко, тези хора като че ли се инатяха", разказа той.

Евакуирани са над 600 души. Те са разположени в двата сухи полюса на града, за да можем да им осигурим необходимите грижи, да им доставим вода, храна, завивки и медицинска помощ, обясни Крушовенски.

Все още няма яснота дали има изчезнали хора, нито колко къщи са разрушени и колко декара земеделска продукция е залята.

"За съжаление явно е залята почти цялата територия, тъй като ние сме един равнинен участък, водата се е акумулирала в тази равнина и в следващия момент идва с огромна сила и залива нашия град. Не сме в състояние да направим такава статистика", допълни кметът.

Хората се евакуират, настаняват се в една детска градина и в един жилищен комплекс и получават необходимите грижи, посочи Крушовенски.

Прави се всичко необходимо, цялото ни внимание е ангажирано до пълното покриване на всички бедстващи къщи - да извозим хората, да ги евакуираме по суша и вода. Това може би ще продължи дълго време, но за жалост водата продължава да стои висока и създава опасност за просмукване на сгради, каза още Крушовенски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!