Quantcast

Кметът на Мизия: Хората се инатяха, не искаха да ги евакуираме. Почти насила ги изведохме

OFFNews Последна промяна на 03 август 2014 в 14:10 6386 4

Виолин Крушовенски

Снимка в. "Конкурент"

Виолин Крушовенски

Много хора от потопения под метри вода град Мизия са отказвали до последно евакуация. Те са били изведени почти насила, разказа кметът на града Виолин Крушовенски пред агенция "Фокус".

„Имаше хора, които не желаят евакуация. Почти насилствено ги извозвахме, виждайки огромната заплаха за техния живот. Въпреки всичко, тези хора като че ли се инатяха", разказа той.

Евакуирани са над 600 души. Те са разположени в двата сухи полюса на града, за да можем да им осигурим необходимите грижи, да им доставим вода, храна, завивки и медицинска помощ, обясни Крушовенски.

Все още няма яснота дали има изчезнали хора, нито колко къщи са разрушени и колко декара земеделска продукция е залята.

"За съжаление явно е залята почти цялата територия, тъй като ние сме един равнинен участък, водата се е акумулирала в тази равнина и в следващия момент идва с огромна сила и залива нашия град. Не сме в състояние да направим такава статистика", допълни кметът.

Хората се евакуират, настаняват се в една детска градина и в един жилищен комплекс и получават необходимите грижи, посочи Крушовенски.

Прави се всичко необходимо, цялото ни внимание е ангажирано до пълното покриване на всички бедстващи къщи - да извозим хората, да ги евакуираме по суша и вода. Това може би ще продължи дълго време, но за жалост водата продължава да стои висока и създава опасност за просмукване на сгради, каза още Крушовенски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.08 2014 в 09:06

Комбинацията от некадърен комунизъм и от още по некадърен предхо си казва думата постоянно. Първите се мислили за велики инжинери като променяли и стеснявали коритото на реката, вторите пък изсекли гората и застроили реката. Предполагам, че най-лесно е да обвиним циганите и хобитите, елфите и джуджетата, но доколкото съм запознат тези групи не са участвали нито в писането на законите, нито в правоохраняването. Или казано иначе, циганин полицай или съдия не познавам. Верно има един Бат Сали у парламента... може той да е виновен хахаха. Иначе червените кратуни като Стефан не са 70 години на власт, не те не са узурпирали и съдебната система и МВР-то, не те нямат вина... Червената безгрешна раса никога няма вина ...

03.08 2014 в 16:29

Стефане, точно това е причината. По-нагоре по реката, към Бяла Слатина, водата разбила магазини и циганите събирали стоката по улиците.

Преди няколко години, като се чуло, че на Видин се очаква да прелее дигата, цигани от цялата страна, от Бургас дори се запътили натам за плячка.

03.08 2014 в 16:06

Г-н кмете какви условия им предоставихте на тези хора?Тази сутрин чух по телевизията от евакуирани хора че цяла но са седяли в някакви автобуси,сега ги слагате в детски градини,места където няма баня,няма нормални легла.Пълна неадекватност.Сега хората ще кажат че са благодарни,но след някой и друг ден ще си кажат какви неудобства сте им създали.
Оплакваха се че не сте им предоставили,вода и храна,и тоалетни.Как очаквате тези хора после да са ви благодарни?
Неможе да го изтърсиш на сухото и да му кажеш ОПРАВЯЙ СЕ!

03.08 2014 в 14:49

Естествено че не са искали. Страх ги от циганите - мародери.