Знакови журналисти от Нова тв: При нас няма цензура

OFFNews 18 април 2017 в 20:29 34360 5

Водещи журналисти от Нова телевизия отрекоха твърдението на колегата си Васил Иванов, който днес обяви, че му е налагана цензура и пусна предизвестие за напускане на медията.

Той посочва като причина за решението си "системна цензура, налагана от Дарина Сарелска, директор на "Новини и актуални предавания".

Сарелска коментира намесването на името си в скандала във фейсбук и върна "жеста" на Васил Иванов, определяйки журналистиката му като "порочна".

"Намирам за съвсем естествено за времето, в което живеем, опитът да сложиш прът в колелата на порочната журналистика, да се нарича цензура. В този смисъл съм професионално поласкана! И ще защитя позицията си с конкретика, след като чуя конкретика", написа Сарелска в социалната мрежа.

В нейна защита се обяви и авторът на редица силни репортажи на Нова телевизия Генка Шикерова.

"В поредица от телефонни разговори Васил се опитваше да ме убеди, че е цензуриран. Повтори го уморително много пъти. Пряк свидетел съм на повечето от срещите с Дарина Сарелска. Цензура няма. Проблем бяха въпросите. За доказателства, обществена значимост и гледни точки", написа тя във фейсбук.

Миролюба Бенатова също постави под сериозно съмнение думите на Васил Иванов и обвини медиите, че публикувайки безкритично твърденията му, разпространяват лъжи и клевети.

"Забравихте ли другата гледна точка, колеги и "доброжелатели"? Замисляте ли се, че публикувайки безкритично твърдението на един човек срещу друг, може просто да мултиплицирате клевета. Да градите увреден образ. Да помагате на лъжата да покълне. И да убиете, не когото трябва. Пиша това по повод безкритичното разпространяване на поста на Васил Иванов срещу Дарина Сарелска. Публикувам позицията на Нова ТВ по казуса и съм солидарна с изразеното и потвърдено доверие към ръководството на Новините", написа тя в социалната мрежа.

Разследващият журналист Марин Николов също взе отношение по скандала, заявявайки, че не са му спирани теми, подкрепени с доказателства и журналистически аргументи.

"През последната година Васил Иванов на няколко пъти ми сподели разочарованието си по повод отхвърлени негови предложения за разследвания. Не искам да вярвам, че това е общ проблем в Нова. През последните пет години, като разследващ журналист не съм имал спрени предложения за теми, подкрепени с доказателства и журналистически аргументи. Който следи работата на екипа ни, знае сериозните ни разследвания срещу отговорни властимащи, често от управляващата сила. Както навсякъде по установен професионален ред предлагам идеите си за работа на продуцента, който в някои случаи може да ги отхвърли с професионални доводи. Вярвам, че това не е цензура по отношение на мен. Ако изпитам такава на гърба си, бих напуснал. Желая успех на Васил Иванов, който най-добре преценява решенията за себе си", написа Николов във фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

7

Red or Dead

18.04 2017 в 22:47

Току що ми хрумна ГЕНИАЛНА ИДЕЯ(явно след като повърнах ме налегна отново гениалността)......та идеята ми е следната......закриваме ВСИТЕ “СВОБОДНИ И НЕЗАВИСИМИ МЕДИИ“ и ги трансформираме в една........ “БАБАДЖАН“-ТВ....

63994

6

Red or Dead

18.04 2017 в 22:41

““““Шоуто на Слави Трифонов, което трябваше да се излъчи тази вечер в ефира на bTV, пак бе цензурирано. Гост в днешния епизод трябваше да бъде журналистът Васил Иванов, който напусна Нова телевизия. Той трябваше да изнесе скандални данни за наложена му цензура от страна на медията. Предаването на Трифонов започна, но със стар епизод, а надслов гласеше: "Съдържанието не отговаря на редакционната политика на медията".“““““““

Йончев, що не му вземеш от Васил едно интервю....и да го трапосаш ТАЗИ вечер тук.......ЩЕ ИЗБИЕШ РИБАТА......така правят в страните където не са на 150 място по...........СВОБОДА НА СЛОВОТО.........а в страната на ДЖАНКИТЕ....уж конкурентни ТВ се пазят, АПРОПО.......те нали и ДВЕТЕ “нямат нищо общо“ с......ДЖАНКАТА И.......БАБАДЖАНКАТА........

ОТИВАМ.....СНОВА ДА.......ПОВЪРНА......ОТ КРАЙНО ОМЕРЗЕНИЕ......

63994

4

Red or Dead

18.04 2017 в 21:18

Я......КОЙ ли се....обиди, ми що, ОСТРИЯ език в случая е ......бич Божи......много сте тънко обидни за страна която е на.....150 място по СВОБОДА на СЛОВОТО.......спирам защото имам нов пристъп.....да ПОВЪРНА.....от....отвращение.......