Връчват наградите „Валя Крушкина – журналистика за хората“ на 26 ноември

OFFNews 12 ноември 2015 в 16:18 2383 0

На 26 ноември в Студио 1 на БНР за четвърта поредна година фонд „Валя Крушкина“, създаден при Фондация „Работилница за граждански инициативи“, ще връчи годишните награди за качествена и обективна журналистика.

Наградите ще бъдат връчени в шест категории: печатна медия, радио, телевизия, онлайн медия, снимащ журналист и млад журналист. По време на церемонията ще бъде обявен и носителят на голямата награда „Валя Крушкина – журналистика за хората“, която се връчва за цялостен принос в отразяване на актуални теми у нас, за материали, провокирали обществен дебат или промени в законодателство, за журналистическа доблест и смелост. Освен специални стъклени статуетки и грамоти,  отличените в отделните категории ще получат парична награда в размер на 500 лв.,  а носителят на голямата награда – 1000 лв.

14-членно жури от изявени журналисти и общественици оценява изпратените предложения. Тази година бяха получени общо 53 номинации със 108 различни материала.

Конкурсът се организира за четвърта поредна година от  фонд „Валя Крушкина“  при ФРГИ и има за цел да отличи достойни журналисти, с активна гражданска позиция, отстоявана в името на гражданите. До момента през годините са получени общо 254 номинации с 323 материала. Интересът към конкурса и тази година доказва необходимостта от подобно начинание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови