Визионер, завърнал се от САЩ, поема БНР

Мая Младенова Последна промяна на 22 януари 2020 в 12:55 5346 0

Андон Балтаков

Завърнал се от САЩ дългогодишен емигрант и медиен мениджър поема ръководството на БНР. Андон Балтаков е новият генерален директор на Радиото, реши днес СЕМ.

Балтаков получи четири от общо пет гласа на членовете на медийния регулатор. За него гласуваха Бетина Жотева, Галина Георгиева, Ивелина Димитрова и София Владимирова.

Розита Еленова даде вота си за Антон Митов и гласува с "въздържал се" за кандидатурата на Андон Балтаков.

Това бе второто гласуване, което СЕМ проведе. Час по-рано съветът не може да излъчи победител в конкурса, като по два гласа тогава получиха Андон Балтаков и Антон Митов, а един глас, от съветничката Ивелина Димитрова, бе даден за Митко Димитров. За второто гласуване Димитрова подкрепи Балтаков, като каза, че риск с неговото назначение има, но по-голям е рискът БНР да остане без ръководител. 

Андон Балтаков впечатли съветниците с новаторска и визионерска концепция, с презентационните си умения, с богатата си автобиография като мениджър в сферата на стратегическото медийно развитие и дигитализацията в медиите. Работил е за АП, Си Ен Ен, завършил е УНСС и университета "Йейл", а в ранните години на кариерата си е бил новинар в БНР. 

Повече за представянето на кандодата в конкурса

Това е първото му явяване в конкурса за генерален директор. Останалите кандидати, с изключение на Антон Митов, се явяват поне за втори път.

В концепцията си Андон Балтаков наблегна на развитието на радиото в дигиталната среда, на по-модерния мениджърски подход, изрази готовност за диалогичност и работа със заварения Управителен съвет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !