Уебинар от Дните на медийна грамотност ще се проведе на 9 февруари

OFFNews 08 февруари 2021 в 12:47 1130 0

На 9 февруари 2021 г. ще се проведе първият за тази година уебинар от традиционната вече кампания „Дни на медийна грамотност“ на Коалицията за медийна грамотност (КМГ).

„Дни на медийна грамотност 2021“ се организира с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Посолството на САЩ, Фондация „Америка за България“ и УНИЦЕФ България. Медийни партньори са информационните сайтове „Дневник“ и „Offnews” и сайтът за регионални новини „Blagoevgrad News“.

И през 2021 година началото на „Дни на медийната грамотност“ се поставя в световния Ден за безопасен интернет. На 9 февруари Националният център за безопасен интернет (Safenet.bg) - член на КМГ, организира отворено онлайн събитие “Заедно за по-добър интернет. Фалшива новина или истина”, което ще се излъчва на живо във Facebook.

Дискусията ще мине под формата на дебат между представители на Младежкия панел, като онлайн участниците ще имат възможност да коментират и задават въпроси.

Д-р Елеонора Лилова - председател на Държавната агенция за закрила на детето - ще открие форума с официално приветствие в 10:00 часа. В следващите два часа и половина ще бъдат обявени и представени трите най-добри отряда киберскаути и най-важните инициативи на ЦБИ за 2020.

Началният час на първото събитие, организирано от НЦБИ, е 10:00 ч. То ще бъде достъпно за всеки желаещ на този линк.

За четвърта поредна година Коалицията за медийна грамотност организира кампанията Дни на медийната грамотност. Чрез серия от събития и инициативи КМГ поставя на дневен ред значението и необходимостта от развитие на медийната грамотност на гражданите от всички възрасти. Плодотворните усилия в това направление на членовете и партньорите на Коалицията стават достояние на широката общественост чрез разпространението на създадените от тях ресурси и гласност за проектите, по които работят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки