Светльо Иванов от bTV завърши бизнес програма в Харвард

OFFNews 15 май 2018 в 11:31 10900 1

Снимка bTV

Светослав Иванов

Водещият на „120 минути“ по bTV Светослав Иванов завърши престижна програма на бизнес факултета на Харвард. В рамките на няколко месеца, заедно с хора от над 40 държави, журналистът се е обучавал на „Майсторство в преговорите“ и е усвоил умения за това как да разрешава ситуации, които в нормални условия изглеждат нерешими. Самият курс се провежда по революционна дистанционна система, за която от Харвард твърдят, че ще промени начина, по който учим.

Това е трета подобна специализация на Светослав Иванов след като през 2012 завърши сертификационната програма на ООН и тази на Американския институт за мир по „Анализиране на конфликти“.

Освен че е от най-изявените водещи на bTV, Светослав Иванов е и автор на множество документални филми за Близкия Изток от страни като Ирак, Афганистан, Иран, Либия, Палестина, Израел, Ливан и други. В последните години стана особено популярен със своя „Коментар на водещия“ в предаването. Автор е и на две книги. Наскоро британският The Independent публикува откъс от негово интервю в „120 минути“ с руския химик, замесен в случая Скрипал.

„За мен знанието и зрелостта трябва да вървят заедно. Търсенето на нови познания, не просто знание, е едно прекрасно безпокойство, което, парадоксално ме прави спокоен. Спокоен за това, че разбирам по-добре живота. Признавам, че да завърша тази програма в Харвард, ми дава самочувствие, но това е и отговорност за поддържане на ниво и поведение, в което няма място за нищо излишно - думи, действия, емоции. Това научих от ръководителя на програмата ни професор Майкъл Уилър - стилът се изгражда със знания и правилна преценка на всеки един момент. Това е и моята отправна точка“, споделя водещият.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови