"Стандарт" се отказа от флаконите с вода от Плиска

OFFNews 13 август 2015 в 14:06 4379 3

Вестник "Стандарт" се отказа от идеята си безплатно да раздаде 10,000 флакона от водата, бликнала от разкопките в Плиска

В днешния си брой вестникът обяви решението и отказа си в текста "Символите не са вредни за здравето". 

Идеята на "Стандарт" беше с неделния си брой вестникът да подари на своите читатели 10,000 флакона от "чудотворната вода", като тя щеше да се предлага само в обектите на търговската верига Lafka. 

След множеството скандали около "чудото" на водата и нейната вреда, медията в крайна сметка се отказа от тази си идея. 

"Откъде да ни хрумне, че някой ще тръгне да мери нитратите на двата милиграма вода от Плиска. И да стряска хората, че ако искат да получат частица от първата българска столица, рискуват здравето си. Това е все едно да се проверяват за бактерии стотиците хиляди икони в църквите, които всеки пипа и целува. А дали утре някой няма да прати в лаборатория и дъждовната вода от Стъпката на Крали Марко край село Габрене?!

Че там може даже и жаби да плуват.
Спокойно !

"Стандарт" няма да раздаде флаконите с водата"

По-рано тази седмица след анализ на здравната инспекция стана ясно, че водата от Плиска е високонитратна и опасна за здравето, ако се пие.

Вчера пък премиерът Борисов забрани продажбата на вода от кладенеца в Плиска. Лидерът на ГЕРБ бе и един от първите, които се докоснаха до водата, след като директорът на НИМ Божидар Димитров "изкъпа" премиера пред журналисти миналата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!