Протестиращите в БНР гонят Домусчиев от Обществения съвет на радиото

OFFNews Последна промяна на 18 май 2015 в 08:34 9919 18

Собственикът на футболен клуб "Лудогорец" Кирил Домусчиев да напусне обществения съвет на радиото, заради скандала с репликата "олигофрен" към репортер на бТВ. За това настояват протестиращите журналисти от БНР. 

Домусчиев обиди журналиста Димитър Тасев след мача в петък между „Лудогорец“ и „Локомотив“-София, заради въпроса защо на мача има празни места. По-късно бизнесменът се извини на журналиста.

"Реакцията ми бе плод на емоция, тъй като употребените думи не присъстват в моя речник. Това беше реакция в следствие на обидния въпрос от страна на репортера. Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник и да се обидят привържениците на отбора“, написа Домусчиев.

"Въпреки Вашето извинение, считаме, че с поведението си нарушавате чл.5.4. от Правилника за структурата и дейността на Обществения съвет на БНР, според който „Общественият съвет съдейства за утвърждаването авторитета на БНР като обществена медия. Действията Ви уронват престижа на Общественото радио и са в конфликт с Етичния кодекс на българските медии, определящ подобно поведение като недопустимо“, се казва в писмото на протестиращото, публикувано във "Фейсбук". 

Членове на Обществения съвет на БНР са акад. Светлин Русев, проф. Михаил Константинов, проф.д-р Николай Петров, Минчо Коралски, Иван Лечев, Копринка Червенкова и Кирил Домусчиев. След като започнаха протестите в радиото, Червенкова обяви, че подава оставката си, припомня "Сега". 

Асоциацията на европейските журналисти-България призова за бойкот на публични личности, които се държат по този начин. А Асоциацията на спортните журналисти организира среща с Домусчиев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.05 2015 в 16:17

Мая Тонева-пак ли си тук ,гнидо протурска. Ах как не мога да те срещна някъде теб!!! %@№$№§

18.05 2015 в 15:24

Аз всъщност не разбрах, след като изчетох стотици коментари, неодобрения, декларации и т.н., какъв точно отговор очаква журналистът на въпроса за празните седалки!!!???

18.05 2015 в 13:12

Тежка обида легна на цялото "журналистическо" съсловие. Ние си ги знаем,но Домуса не е прав да го казва в национален ефир. Така в нежните души на "журналистите" се всява смут и обида и съвсем заприличват на Оли,Гофи и Рени.Да се каже на платени "журналисти",че са о....рени изненадва и мен. Трябва да се внимава с изразните средства,защото тези среди ни дариха с Болен и неграмотният Бареков.Впрочем за последният "журналистите" трябва да се преборят с чалгаджиите.Очаквам Домуса да бъда изключен и от ОФ-ето,партиййната,профсъюзъната и комсомолската организации и да бъде обявен за Враг на "свободното слово".За уточняване на последната формулировка,да се допитат до П.Блъсков и Т.Тошеф

18.05 2015 в 13:10

Докато вие си лаете анонимно във форумите, Домусчиев си върти 500 милиона и го боли кура за мазните, тлъсти, плешиви, смотани, въшливи ганьовци, дето мълчат като мишки на живо пред баровците,а тука са от герой нагоре.
Много се кефя когато такива като него мачкат българските мухльовци; браво!

18.05 2015 в 12:01

Този шеф на КРИБ,др.Божо Данев-на БТПП,Ил.Кеуешев-на Асоциацията на машиностроителите..Вижте поредицата бивши и настоящи банкери,собственици на медии, футболни клубове,"почетни" и реални членове на обществени съвети...Знам,че знаете.Подсещам вольгин,"альфа",ТВ 7 ,"дума","преса" и т.д.да се "възмутят" за пореден път от "прехода" и "дивите български капиталисти"...

18.05 2015 в 11:59

Трябва Путин и Россия час по-скоро да ни анексират. Тогава такива недоразумения като Домусчиев ще си намерят майстора.
Лично аз като Путин ме направи министър на вътрешните работи ще разпоредя да го арестуват този.

18.05 2015 в 11:57

Този простак и педераст предизвиква само отвращение.Да престанем да се занимаваме с него и да го оставим на гъзолизците да го излижат целия на спокойствие.Успех,Мая.

18.05 2015 в 11:30

Абе сънародни мили и драги, някои не чак толкова, абе фокусирайте се върху изречените думи! Поискайте незабавно ОТСТРАНЯВАНЕ ПОНЕ на военното биволарче бе!
Каптагон ага ще свърши както е свършил "успешно приватизирания" от него Черноморски флот!
ФОКУСИРАЙТЕ СЕ върху думите му, че Асфалт паша отново ползва ВОЕННА ТЕХНИКА за лични нужди!
Развозва дебелата лоена топка с напращели баджаци до Разград за да се нагруха на аванта с фастъци!
Асфалт паша е станал отново вагиноразводач! Като не може да е в отбора на можещите, се е прехвърлил в отбора на знаещите.
:)
Асфалт паша е станал един Балкантурист (путкоразводач по народному) отново с бюджета на онова министерство, което няма 5лв да си потегне 2 таралясника за защита на въздушното пространство на страната ни бе!

18.05 2015 в 11:28

Мая Тонева, полека, че ще се задавиш от злоба.Същия изказ като Домус.... как му беше името...

18.05 2015 в 11:06

Вековната злоба на роба....завистта на въшльовците към успелия...ресентимента на тълпата...
А мълчите като насрани когато шефовете ви правят на маймуни и ви псуват всеки ден.
Боли го кура Домусчиев за вашата умряла радиоточка. Смешници.