Домусчиев се извини на журналиста, реакцията му била плод на емоция

Симона Костадинова 16 май 2015 в 13:47 9816 24

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев, който снощи нарече няколко пъти репортера на бТВ Димитър Тасев "олигофрен", днес се извини за думите си.

Домусчиев публикува извинението си на сайта на футболния отбор.

В него той заявява, че реакцията му била плод на емоция, защото думата "олигофрен" не присъствала в речника му. Според собственика на Лудогорец въпросът на журналиста защо е имало празни места по трибуните е "обиден" и думите му били провокирани от това.

"Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник и да се обидят привържениците на отбора", пише Домусчиев.

В писмото си той заявява, че той и отборът му "много ценят труда на журналистите" и благодари на всички репортери, които са присъствали вчера защото "с репортажите си показаха, че в българския футбол могат да се случват и положителни неща".

Собственикът на Лудогорец казва още, че когато строежа на „Лудогорец Арена“ бъде завършен, репортерите ще имат "възможно най-добрите условия, за да изпълняват задълженията си".

Ето какво точно пише в извинението на Кирил Домусчиев:

Поднасям своите най-искрени извинения за обидната реплика, която отправих към репортера на bTV след края на мача с Локо (Сф), в който Лудогорец спечели четвъртата си шампионска титла. Реакцията ми бе плод на емоция, тъй като употребените думи не присъстват в моя речник. Това беше реакция в следствие на обидния въпрос от страна на репортера. Аз го възприех като опит да се омаловажат усилията ни по организацията на този празник и да се обидят привържениците на отбора. Тези, които за пореден доказаха своята любов към Лудогорец и напълниха стадиона. През последните месеци ръководството на Клуба и спортно-техническия щаб положихме неимоверни усилия да защитим шампионската титла и да построим едно уникално спортно съоръжение , което е подарък за всички любители на футбола.

Смятам, че в такъв момент емоциите са прекалено силни и всеки един от участниците в проекта има правото да изживее миговете си на радост без негативизма, който през последните месеци се насажда срещу Лудогорец.

Благодаря на всички, които присъстваха на вчерашния празник и с репортажите си показаха, че в българския футбол могат да се случват и положителни неща.

Ние ценим труда на журналистите и аз обещавам, че когато приключи напълно строежа на „Лудогорец Арена“ репортерите ще имат възможно най-добрите условия, за да изпълняват задълженията си. Първата стъпка беше направена с новата микс зона и конферентна зала в трибуна „Моци“, където сме се постарали да създадем комфорт за репортерите.

С уважение
Кирил Домусчиев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!