Прощаването с нашия колега Димитър Генчев ще бъде в събота на Калиaкра

Владимир Йончев 19 април 2016 в 17:35 4547 1

Димитър Генчев

Прощаването с нашия колега и приятел Димитър Генчев ще бъде в събота от 15 часа.

Според неговото желание прахът му ще бъде хвърлен в морето от скалите на Калиакра.

Редакцията на OFFNews ще осигури транспорт до Калиакра и моли приятелите му, които искат да го изпратят в последния му път, да се свържат с нас.

Митко Генчев почина на 3 април в болницата в Добрич.

Няколко дни преди това той преживя автомобилна катастрофа, при която нямаше видими увреждания. Впоследствие обаче се оказа, че белият му дроб е бил увреден и лекарите не са установили това.

Димитър Генчев беше един от най-изявените български журналисти. Преди OFFNews, той беше редактор във в. "Стандарт", зам.-главен редактор на в. "Новинар", издател на в. "Детайли", репортер в "24 часа".

Митко беше основен двигател за построяването на паметниците на Рони Джеймс Дио и Георги Минчев в Каварна.

През октомври миналата година Митко напусна София, за да се пресили в любимата си Каварна. В последните дни от живота си той се занимаваше с редактирането на книгата на Цонко Цонев "Кметълски истории", която предстои да излезе от печат.

Вчера самият Цонко, който беше един от най-близките му приятели каза, че книгата ще бъде посветена на Митко, а редакцията е завършена от съпругата му Марта Генчева.

През 90-те Митко Генчев беше вокалист и китарист на "Академик Неделчев бенд". Ето една от песните на групата в негово изпълнение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews