Quantcast

Вече е ясна причината за смъртта на нашия колега Димитър Генчев

Владимир Йончев Последна промяна на 04 април 2016 в 18:34 16948 7

Димитър Генчев

Вече е ясна причината за смъртта на нашия колега и приятел Димитър Генчев, който почина в неделя сутринта в болницата в Добрич.

В сряда Митко претърпя сериозна катастрофа на пътя между Калиакра и Каварна. По неговите думи той е карал с 80-85 км/ч, когато бус е започнал с висока скорост да го изпреварва и го е изтикал извън пътя.

Веднага след катастрофата негов приятел е изразил съмнение, че бусът го е изтикал нарочно, самият Митко обаче не смяташе така.

От удара в канавката колата е смачкана напълно, но Митко твърдеше, че се е разминал, защото е бил с колан и само си е ударил главата, но нищо му няма.

Оказва се обаче, че при удара коланът е разкъсал белия му дроб и той е започнал да се пълни с вода.

Митко не е отишъл в болница до събота, когато е почуствал затруднения в дишането. В събота лекарите също не са установили проблема с белия дроб и са поискали да го изпишат.

Рано сутринта в неделя съпругата му и синът му са дошли от Каварна в Добрич, за изписването. Обаждането за смъртта на Митко ги е заварило в самата болница, точно пред вратата на отделението.

Разкъсванията на белия дроб са установени едва след смъртта му. Към момента нямаме коментар дали е било възможно да бъдат установени в събота и можело ли е това да спаси живота на Митко.

По негово желание тялото му ще бъде кремирано, а прахът му ще бъде разпръснат в морето от скалите на Калиакра, мястото където той много обичаше и където е бил минути преди фаталната катастрофа.

По всяка вероятност церемонията ще бъде другата седмица, но все още няма уточнена дата.

Редакцията ще организира транспорт до Калиакра за всички желаещи да се простят с нашия колега и приятел.

Обръщаме се с молба към многото му приятели да ни изпратят негови снимки и записи, за да ги съберем в архив в негова памет!

Пренасянето на гипсовия макет на паметника на Георги Минчев към леярната. Димитър Генчев е вторият отдясно. Другите на снимката са Васко Кръпката, бившият китарист на "Джендема" Кики, скулпторът Красимир Ломски и Владимир Йончев.

Снимка: Сергей Антонов

Блус, братино!
Музика и изпълнение: Академик Неделчев бенд
Текст: Румен Янев

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2016 в 13:44

Те вместо да го задържат 2-3 дни и да го подложат на щателен преглед, го пускат!!! Майко мила...Е как ще сме здрава нация??? За чудене е как сме живи още!Живи, но намаляваме...

05.04 2016 в 10:05

Абсолютно лекарска грешка.
Да приемеш пациент след катастрофа и да не му направиш поне една снимка на гърдите е голям гаф.
Сега щеше да е жив човека...
РИП!

05.04 2016 в 04:25

Не съм специалист, но как коланът е скъсал белия дроб без да счупи ребро? Мисля, че счупено ребро може да се познае и без специална апаратура.

05.04 2016 в 01:22

Неприятна история.
За съжаление здравеопазването е на много ниско ниво. Как може човекът да е със затруднено дишане след катастрофа и да не открият причината. Или некадърност, или пълна незаинтересованост от докторчетата.

04.04 2016 в 19:36

Съболезнования на всички засегнати.
Въпросите са ясни - със случая трябва да се заемат съответните органи и да бъде задържан и разпитан шофьора на буса. Не може такова каране да остава безнаказано. Че се касае за нарушение е повече от очевидно. На второкласни и третокласни пътища ограничението е не повече от 90 кмч. Щом Генчев е карал с 85, е ясно, че няма как да бъде изпреварен, без изпреварващия да надвиши ограничението от 90 кмч. В такива случаи, особено ако няма някой отзад, е добре плавно и културно да се набият едни хубави спирачки, а изпреварващият да бъде оставен да ходи да си троши главата ако иска, но не винаги е възможно. Колкото до медицината - и там нещата са ясни. Ясно е, че едва ли е правена томография, защото компютърния томограф е правен да засича точно такива неща. Като говорим за болница в Добрич, едва ли там е по-добре от болниците, примерно, в Кубрат или Разград, където няма ни пари, ни квалифициран персонал, а томограф - твърде съмнително. Пълна трагедия.

04.04 2016 в 19:11

"В събота лекарите също не са установили проблема с белия дроб и са поискали да го изпишат"

"Здравеопазването" в цялата му красота.

04.04 2016 в 18:56

Много тъжна и неприятна история. Мир на праха му и съболезнования на близките. Ужасно е да се живее с толкова много съмнения.