Вече е ясна причината за смъртта на нашия колега Димитър Генчев

Владимир Йончев 04 април 2016 в 18:34 17844 7

Димитър Генчев

Вече е ясна причината за смъртта на нашия колега и приятел Димитър Генчев, който почина в неделя сутринта в болницата в Добрич.

В сряда Митко претърпя сериозна катастрофа на пътя между Калиакра и Каварна. По неговите думи той е карал с 80-85 км/ч, когато бус е започнал с висока скорост да го изпреварва и го е изтикал извън пътя.

Веднага след катастрофата негов приятел е изразил съмнение, че бусът го е изтикал нарочно, самият Митко обаче не смяташе така.

От удара в канавката колата е смачкана напълно, но Митко твърдеше, че се е разминал, защото е бил с колан и само си е ударил главата, но нищо му няма.

Оказва се обаче, че при удара коланът е разкъсал белия му дроб и той е започнал да се пълни с вода.

Митко не е отишъл в болница до събота, когато е почуствал затруднения в дишането. В събота лекарите също не са установили проблема с белия дроб и са поискали да го изпишат.

Рано сутринта в неделя съпругата му и синът му са дошли от Каварна в Добрич, за изписването. Обаждането за смъртта на Митко ги е заварило в самата болница, точно пред вратата на отделението.

Разкъсванията на белия дроб са установени едва след смъртта му. Към момента нямаме коментар дали е било възможно да бъдат установени в събота и можело ли е това да спаси живота на Митко.

По негово желание тялото му ще бъде кремирано, а прахът му ще бъде разпръснат в морето от скалите на Калиакра, мястото където той много обичаше и където е бил минути преди фаталната катастрофа.

По всяка вероятност церемонията ще бъде другата седмица, но все още няма уточнена дата.

Редакцията ще организира транспорт до Калиакра за всички желаещи да се простят с нашия колега и приятел.

Обръщаме се с молба към многото му приятели да ни изпратят негови снимки и записи, за да ги съберем в архив в негова памет!

Пренасянето на гипсовия макет на паметника на Георги Минчев към леярната. Димитър Генчев е вторият отдясно. Другите на снимката са Васко Кръпката, бившият китарист на "Джендема" Кики, скулпторът Красимир Ломски и Владимир Йончев.

Снимка: Сергей Антонов

Блус, братино!
Музика и изпълнение: Академик Неделчев бенд
Текст: Румен Янев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!