Прокурор привика журналисти в Казанлък - всявали паника

Николаос Цитиридис 03 април 2015 в 16:06 3636 4

Районната прокуратура в Казанлък изпрати призовки на журналисти от местни медии заради репортаж за наводнение. Обвинителите поискали полицията да ги разпита защо "всяват паника".

"Паниката" дошла заради репортаж на "Прес ТВ" за наводнение в индустриалната зона на града, излъчен на 1 февруари.

Заради него целият екип е поучил призовки, а днес репортерът на "Прес ТВ" Георги Манев се яви на разпит.

По случая се самосезирал прокурор Кръстин Кацаров, който даже позвънил на кметицата Галина Стоянова "да помага". Стоянова също не била доволна от "уронването на престижа" на града.

Ето как Кацаров обяснява как решил да се самосезира пред "Прес ТВ" в интервю от 9 февруари:

"В един момент усетих, че наистина настава паника. Обадих се на г-жа Галина Стоянова и я попитах дали има нужда от моето съдействие или да си прекарам нормално цялата вечер и да си изпия две бири, ако пия бира ще мириша на лошо, тъй че да спирам и да тръгвам".

От Окръжната прокуратура в Стара Загора обясниха за OFFNews, че е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Разследването е по чл. 326, ал. 1 от Наказателния кодекс, който обикновено се прилага за телефонните заплахи за поставена бомба например. Текстът гласи, че Който предава по радио, телефон или по друг начин неверни повиквания или заблуждаващи знаци за помощ, злополука или тревога, се наказва с лишаване от свобода до две години. Разследването е удължено до трети юни, като е възложено на следовател от окръжната следствена служба и се наблюдава от Районна прокуратура Казанлък.

Интервюто с прокурора може да видите и прочетете тук:

Днес журналисти се събраха пред сградата на полицията с бира в ръка, за да изразят възмущението си и да подкрепят колегата си.

Снимка: БГНЕС

Делото за "всяване на паника" е прехвърлено на Окръжната прокуратура и ще се разследва до юни 2015. Наблюдаващ прокурор остава Кацаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови