Президентът назначи Бетина Жотева за член на СЕМ

OFFNews Последна промяна на 08 май 2015 в 19:34 3801 6

Президентът Росен Плевнелиев издаде указ за назначаване на Бетина Жотева за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) от квотата на държавния глава, съобщиха от пресслужбата на държавния глава.

Досега Жотева беше говорител на Министерство на външните работи (МВнР), а през последните пет години работи в администрациите на четири български правителства.

Сред мотивите на Плевнелиев да избере Жотева за член на регулатора са "професионалната й квалификация и богат опит, придобит през 25-годишната й практика" в областта на медиите и връзките с обществеността.

Съветът за електронни медии се състои от 5 членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента.

Мандатът на членове на СЕМ е 6- годишен и започва да тече с обновяване на състава от квотата на президента и на Народното събрание.

Съгласно Закона за радиото и телевизията решението на Народното събрание за избор на член и указът на президента за назначаване на член на СЕМ влизат в сила едновременно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.05 2015 в 09:12

Вот упал метеорит,
А под ним еврей лежит.
Это что же за напасть -
Негде камушку упасть.
Евреи, евреи, кругом одни евреи...

Тая Бети е рядко срещан парцал. Така настойчиво да я лансират тази елементарна бездарница, явно има някои определени таланти.

08.05 2015 в 21:24

Който е с нас се издига. Браво за активното участие в протестите на Бетина. А вие имайте търпение, готвим реформи!

08.05 2015 в 21:23

@лекар. И гого се продава - и тази уруспия се продава. Тази е с предимството че се продава в по вече дупки - макар и с изтекъл срок за годност.

08.05 2015 в 20:47

Някой може ли да ми обясни за какво служи тази синекура СЕМ? Да слага глоби ако кажеш някоя мръсотия е ефир или ако не сложат пиу, ако някой спомене примерно Кока Кола.

08.05 2015 в 20:11

трудно е да се прецени чие назначение е по-вредно, това на тая калинка или това на лалугера, който е разписал назначението.

08.05 2015 в 20:09

силно предпочитам нея, пред рошавото недоразумение. гого се продава, барабар с папионката и лекьосаните бели панталонки, на всяка власт за дребни суми.