Миролюба Бенатова се разделя с bTV (обновена)

Мая Младенова 25 септември 2013 в 14:21 14496 17

Миролюба Бенатова. Снимка: bTV
Миролюба Бенатова. Снимка: bTV

 

Миролюба Бенатова се разделя с bTV след 13 години работа в телевизията.

Тя повече няма да работи като новинар, но ще продължи да се занимава с журналистика - ще прави предаване с продуцентската къща "Телеман". 

Новината за раздялата обяви прес отделът на bTV чрез сърдечно съобщение, в което благодари на Миролюба за "изключителния й професионализъм и отдаденост в работата, както и за огромната й журналистическа смелост, неведнъж послужила за вдъхновение на много колеги в професията".

"Довиждане, а не сбогом!" - написа в Туитър профила си журналистката минути след като новината бе огласена. Малко по-късно "Телеман" (които правят още "Дикофф" и "Горещо" по Нова телевизия) потвърдиха информацията, но все още не са съобщила дали и предаването на Бенатова ще е в същата медия.

"Вратата на bTV остава отворена за Миролюба, която може да разчита на подкрепата на телевизията и занапред", се казва още в съобщението.

"Напускам bTV, но не и журналистиката. Решението ми да си тръгна от телевизията не е плод на моментни обстоятелства, а на дълго обмисляне от каква промяна имам нужда, за да продължа личния си професионален път. След 13 години в bTV чувствам, че нямам какво повече да дам, така че да съм полезна за развитието на телевизията. На този етап искам да се отдалеча от всекидневния информационен поток и да опитам предизвикателството - работа с по-малък екип, в проект, извън новините. bTV ми даде всичко необходимо, за да се развия и утвърдя успешно като телевизионен журналист. Благодаря на Люба Ризова и целия мениджърски екип за подкрепата в моменти на изпитание за професионализма и волята ни. Вярвам, че по-доброто за всички ни предстои", коментира Миролюба Бенатова.

За напускането на популярната репортерка и водеща на "Хрътките" се заговори още след раздялата на Ани и Виктор със сутрешния блок на bTV. По този повод Бенатова коментира във Фейсбук профила си: "Ани Цолова и Виктор Николаев платиха цена за въпросите към Орешарски и не само към него. Днешната свобода е плод на шамара от напускането на Цолова и Николаев! Нека се помни, че Ани и Виктор не се махнаха от най-гледаното време по бТВ заради пари!”

Както и в случая с Бенатова, при напускането на Цолова и Николаев от телевизията коментираха, че "ще останат приятели" с тях и им пожелаха успех. По-късно самите водещи обявиха в интервю, че причината за напускането им "няма нищо общо с bTV" и намекнаха за натиск отвън.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!