Миков: Предаването на Волгин е свалено заради критиките към президента и премиера

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2016 в 22:18 5321 8

Петър Волгин. Снимка: Кирил Христов / Булфото

„Предаването „Деконструкция” по БНР е свалено заради критиките към президента и премиера”.

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков, който присъства днес на инициираното от социалистите изслушване на ръководителите на СЕМ, БНР и БНТ в комисията по култура и медии в НС.

Лидерът на БСП се позова на акт на СЕМ за установяване на административно нарушение.

Миков предостави на присъстващите писмо от СЕМ до него, в което се казва, че регулаторът не е разглеждал случая с предаването на Петър Волгин „Деконструкция”, както и че не е налагана административна санкция на БНР.

„У публиката се създаде впечатление, че става въпрос за нарушение на закона по повод на „Деконструкция”, най-вече в частта му за осигуряване на плурализъм. После се оказа, че СЕМ не е вземал такова решение, а председателят си е позволил да сугестира българските зрители и слушатели с позиция, която не е позиция и констатация на СЕМ”, твърди лидерът на БСП.

Той е на мнение, че от „няколко години на това предаване му се търси цаката и дори е създадено паралелно такова – „Конструкция”, което обаче се е оказало изключително слабо."

Миков заяви, че сваленото предаване по БНР е изключително лош сигнал за случващото се в обществените медии.

„Не стига, че частните медии във висока степен са зависими от парите и корпорациите, а обществените медии, за които данъкоплатецът плаща - и в тях се прокарва линия, която да устройва тези интереси”, каза още той.

В четвъртък председателят на БСП Михаил Миков публикува и следното съобщение във Facebook:

"Днес се запознах с Акта за установяване на административно нарушение съставен от главен инспектор в Съвета за електронни медии на Българското национално радио, заради който бе свалено предаването „Деконструкция”. В акта се изтъква „едностранчивото представяне на фактите, липса на обективност и многообразие на гледните точки на предаването” по отношение на „неоконсервативната експанзионистична политика на Запада”, по отношение на коментар, свързан с президента Плевнелиев и по отношение на оценката на премиера Борисов. Сред причините са изброени едностранчивото представяне на фактите, липсата на обективност и многообразие на гледните точки в предаването. Всъщност СЕМ откроява като липса на плурализъм в предаването „Деконструкция” критиката към управляващите. Откога критиката е еквивалентна на липса на плурализъм в медиите?"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.02 2016 в 13:59

Мише, Мише...
"..и пак му наливат и го питат: ще слушаш ли Волгин между 12 и два?
- А той: По-добре да умра!!
Цял се изприщвам от тази *ъпня!"

30.01 2016 в 23:29

След колко мастики ти дойде това прозрение, Мише? Айде, наздраве с още една?

29.01 2016 в 14:58

Волгин е журналист, колкото Гьобелс е бил такъв.

29.01 2016 в 11:24

http://www.mediapool.bg/nashite-bratya-balgari-predadohme-rusiya-no-ya-obichame-news131251.html

29.01 2016 в 09:51

Ще му се на Миков да го изкара жертва. ПРОСТО НАМАЛИХА ЧАСОВЕТЕ ЗА РУСКА ПРОПАГАНДА. Волгин и сега, когато е на микрофон, защото той не е свален от ефира, провежда една мини Деконструкция.

29.01 2016 в 09:18

Това го няма никъде. Държавно радио да плаща за противодържавна проруска пропаганда?!?!?

29.01 2016 в 09:18

Ами реално имаше едно обективно предаване по Хоризонт с един реалист журналист и мафията го изяде .... Мафията не разрешава обективност ...................................

Днес ми се иска да ви припомня част от проповед на Martin Niemöller (1892-1984) за съдбата на онези, които не се изправят, за да защитят общите човешки ценности. Посвещавам това на всички, които отричат случващото се безобразие в България.
КОГАТО ДОЙДОХА ЗА МЕН
Когато нацистите дойдоха за комунистите,
Аз мълчах;
Не бях комунист.
Когато затвориха социалдемократите,
Аз мълчах;
Не бях социалдемократ.
Когато дойдоха за профсъюзите,
Аз мълчах.
Не членувах в профсъюз.
Когато дойдоха за евреите,
Аз мълчах.
Не бях евреин.
Когато дойдоха за мен
- вече нямаше кой да говори.

29.01 2016 в 09:09

Мишо знае. Те се ослушваха след пуча срещу Горбачов, но за Волгин знае.
Аз пък се чудя защо Волгин не си продуцира сам друго антибългарско и крайно русофилско (нали, Мишо?) предаване и да го предложи дори на някоя телевизия. Ама гледам, че още не напуска радиото. Защото именно това е най-важното - "Говорит Москва" да звучи от радио София. Нали, Мишо?