"Хоризонт" избра Волгин за колега номер 1

OFFNews 25 януари 2016 в 21:26 9263 13

Петър Волгин. Снимка: Кирил Христов / Булфото

За трети пореден път Българското национално радио проведе конкурс за определяне на колега №1 в ефирните програми за изминалата година. Това са колективни решения на творческите колегии на програмите, съобщават от пресотделът на БНР.

Победителите са: „Хоризонт“ – Петър Волгин, „Христо Ботев“ - Дарина Христова, „Радио България“ - Миглена Иванова, „Радио София“ - Ивайло Николов, „Радио Благоевград“ - Силвия Домозетска, „Радио Пловдив“ - Мария Дамова, „Радио Варна“ – Валери Великов, „Радио Шумен“ – Александър Бакалов, „Радио Видин“ – Цветомир Цветанов.

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио е носител на Голямата награда „Сирак Скитник“ за 2015 година – за значим принос в развитието на БНР.

Наградата за радиожурналистика е присъдена на журналиста Никола Миладинов - за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия. Миладинов е кореспондент на БНР в Брюксел.

На екипа на „Радио София“ е присъдена наградата за радиопредаване, радиопроект, мултимедиен проект, музикален радиопроект на БНР – колективно признание за професионализъм и оригинални идеи.

Годишните награди бяха връчени на тържествена церемония в Първо студио на БНР по случай 81-ия рожден ден на медията – 25 януари.

За 2015 г. Българското национално радио присъди и две извънредни награди – на журналистката Поля Станчева за документалния филм „Олово срещу словото“ и на Екипа „Новини“ на БНТ 1 за 55-годишнината на телевизията.

Савелина Савова от програма „Хоризонт“ беше отличена с наградата "Златният глас на радиото", която се присъжда в памет на журналистката Надежда Дженева - едно от знаковите имена на "Хоризонт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!