"Хоризонт" избра Волгин за колега номер 1

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2016 в 21:26 8310 13

Петър Волгин. Снимка: Кирил Христов / Булфото

За трети пореден път Българското национално радио проведе конкурс за определяне на колега №1 в ефирните програми за изминалата година. Това са колективни решения на творческите колегии на програмите, съобщават от пресотделът на БНР.

Победителите са: „Хоризонт“ – Петър Волгин, „Христо Ботев“ - Дарина Христова, „Радио България“ - Миглена Иванова, „Радио София“ - Ивайло Николов, „Радио Благоевград“ - Силвия Домозетска, „Радио Пловдив“ - Мария Дамова, „Радио Варна“ – Валери Великов, „Радио Шумен“ – Александър Бакалов, „Радио Видин“ – Цветомир Цветанов.

Оркестърът за народна музика на Българското национално радио е носител на Голямата награда „Сирак Скитник“ за 2015 година – за значим принос в развитието на БНР.

Наградата за радиожурналистика е присъдена на журналиста Никола Миладинов - за открояващо се присъствие пред микрофона, за отстояване на идеи и позиции, които утвърждават авторитета на БНР като обществена медия. Миладинов е кореспондент на БНР в Брюксел.

На екипа на „Радио София“ е присъдена наградата за радиопредаване, радиопроект, мултимедиен проект, музикален радиопроект на БНР – колективно признание за професионализъм и оригинални идеи.

Годишните награди бяха връчени на тържествена церемония в Първо студио на БНР по случай 81-ия рожден ден на медията – 25 януари.

За 2015 г. Българското национално радио присъди и две извънредни награди – на журналистката Поля Станчева за документалния филм „Олово срещу словото“ и на Екипа „Новини“ на БНТ 1 за 55-годишнината на телевизията.

Савелина Савова от програма „Хоризонт“ беше отличена с наградата "Златният глас на радиото", която се присъжда в памет на журналистката Надежда Дженева - едно от знаковите имена на "Хоризонт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.01 2016 в 22:58

Волгин е позор за радиото.

26.01 2016 в 14:50

Какво е това ;Хоризонт;-радио. Кой слуша това радио-почти никой.Е......

26.01 2016 в 11:20

Рубли има! Истерия на петоколонниците по всички форуми, преди да свърши келепира!

26.01 2016 в 08:43

Вероятно това е отговорът на "цензурата" срещу ушатият плейшнер тавариш Вольгин. Дано най-накрая говорителят на петоколонниците вземе да се се кротне мальце и спре да занимава радиоаудиторията със собствената си нищожна персона!

26.01 2016 в 00:36

Благодаря ви гн професоре
Надявам се че разобличаваме либерастията както трябва. Само че коментарите ми винаги са със сериозен тон. Не бих се шегувала с този ръждив топор надвиснал над врата на православното човечество

26.01 2016 в 00:27

Между другото, това е добра идея - за БАН НА СКУЧНИТЕ КОМЕНТИРАЩИ, като например "чесън", "LudLustrator", "Бате Влади", и другите петоколонници на Четвъртия хилядолетен райх.

Техните несвързани и нестройни коментари само ОТЕГЧАВАТ АУДИТОРИЯТА. Личи си, че пишат по задължение, и не им идва отвътре, защото знаят, че еврогейско-педероатлантическата история е изпърдяна работа.

Единствените що-годе добри сороститутски коментари са на другарката "Ленка", която има прекрасно чувство за ИРОНИЯ. Ма тя е по-скоро изключение. "Една птичка пролет на прави!", както казва НАРОДНАТА МЪДРОСТ. Надявам се ръководството на ОФФчия Нюс да си направи ОРГАНИЗАЦИОННИ ИЗВОДИ и да не допуска повече скучни, безцветни и платени коментари и коментатори-тролове.

26.01 2016 в 00:04

"Позволил си?:)))
Чесъна е смрадлив корен, вирее под земята, обича тор. Естествен тор, добива се от задния край на кравите.
А Волгин Е институция. Как и защо стана тая работа е друг въпрос, но той Е.
Като се отвиваш така, ставаш още по-смешен, отколкото като дрънкаш обичайните си глупости. Манията за величие трябва да се крие, иначе идват санитарите.

25.01 2016 в 23:10

Стига сте го хвалили този Волгин. Проруската идея няма да загуби толкова ако го няма. Една Магдалена Ташева, което води В окото на бурята по АлфаТВ е много по-добър водещ от него
Волгин много залита по западни медии им допуска мненията в предаването си а те всички до едно са купени с дойче марките на сорос. Истински руски журналис знае как да представи истината по-убедително. Знае кои магове дават достоверни прогнози и т,н,

25.01 2016 в 23:09

@чесън, ама ти нали си част от сайтчиту, бре;)

25.01 2016 в 23:06

a taka