Около 100 души се събраха пред БНР в подкрепа на Волгин

OFFNews Последна промяна на 09 януари 2016 в 17:22 6867 17

Около 100 души се събраха днес пред сградата на Българското национално радио в София на протест срещу спирането на предаването "Деконструкция" по програма "Хоризонт" с водещ Петър Волгин, съобщи Дневник, цитирайки Медиапул.

Протестиращите настояха Управителният съвет на БНР незабавно да върне "Деконструция" в програмата на радиото.

Участниците в протеста преминаваха в двете посоки на намиращата се в близост пешеходна пътека, което причини известно забавяне на движението на автомобили по булевард "Драган Цанков", съобщи БНР.

Сред протестиращите бяха левите журналисти Велислава Дърева, Александър Симов, Калина Андролова, депутатът от БСП Красимир Янков и независимият депутат Велизар Енчев.

Пред привържениците си Петър Волгин заяви, че основна причина за спирането на предаването му е, че в него се обсъждат темите, за които хората говорят помежду си.

"Повече трябва да си говорим за натиска, който се оказва върху обществените медии в България. Не само в БНР, но и БНТ. Знаете, че беше спряно едно цяло предаване на Валя Ахчиева, защото разкриваше едни ужасяващи практики, които действат в България. Докато това продължава, ние няма да сме демократична държава, колкото и магистрали да имаме", заяви Волгин.

Протестиращите носеха плакати с надписи " Без свободно слово няма демокрация" и "СЕМ трябва да е безпристрастен и непартиен".

На 21 декември миналата година управителният съвет на БНР спря предаването "Деконструкция" от ефир след акт на Съвета за електронни медии, заради липса на плурализъм и обективност.

Това е втори протест в защита на Петър Волгин и предаването му. Първият беше в края на декември, когато движението на булеварда пред БНР също беше блокирано за кратко.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.01 2016 в 14:30

Десетки хора протестират пред сградата на радиото с желание предаването да бъде възобновено. Хиляди от своя страна са доволни и препоръчват на Волгин да отиде в частна медия, защото в държавна липсата на плурализъм и едностранчивата пропаганда са недопустими. Нещото с име на руска река е срам за всички родолюбиви българи!!!

10.01 2016 в 20:42

Ужас. Ленка е разконспирирана.

10.01 2016 в 19:55

За минусите - драги миндили, просто има цензура и модераторчето не пуска коментари извън партийната линия. И ни остава само минуси да ви цъкаме, драги соросоиди. Скоро и това ще забранят, за да продължите да си вярвате, че не сте просто една маргинална групичка

10.01 2016 в 11:18

Гледам в съветското посолство наааааааааай-накрая са хванали цаката на минусите. Няма такива смешници на тая планета просто. :D И пак е показателно колко години им отне.

10.01 2016 в 02:29

Волгин е посредствен и слаб. Това че той е за Русия не значи че друг водещ няма да е по-убедителен. Волгин има нужда от стаж в ТВАлфа и може да се оправи. Не го нападам, но той трябва да говори с повече факти като пророчествата на Ванга, предсказанията на маг Сибила за распадането на ЕС и новите руски невидими ракети
Дотогава за мен си остава посредствен журналис с добри намерения. Това е най-хубавото, което мога да кажа за него

10.01 2016 в 00:58

Ех, Болгин, Волгин, с това име и тази партия зад гърба само 100 човека в свош подкрепа ли успя да събереш? Плохо, товарищ!

10.01 2016 в 00:39

Ха-ха-ха-ха-ха! Минусоцъкача неотлъчно стои на поста си. Молодец!

09.01 2016 в 22:47

КПСС-БКП?

09.01 2016 в 21:22

Руско мекере, даже името си променил родоотстъпника, да мяза на Волга.

09.01 2016 в 19:52

Кой беше този Волгин? Този с българско име, което промени на името на руска река? Тозо който се разхождаше с червена фланелка с надпис СССР? За този - съд за национално предтелство, чуждопоклонничество и най-вече за тъпота с взлиом!