"Макс Телеком": Платили сме 50 млн. лева, ще платим и останалото на КРС

OFFNews 25 февруари 2016 в 08:43 1515 2

Ръководството на "Макс Телеком" излезе с официално изявление по повод започнатата процедура по отнемането на лиценза на компанията от Комисията за регулиране на съобщенията.

"По повод публикувано решение номер 75 от 11.02.2016 г. на Комисия за регулиране на съобщенията, ръководството на Макс Телеком ООД информира медиите и обществеността, че споменатата информация е свързана със стандартна процедура, която цели да стимулира операторите да заплащат задълженията си.

До момента Макс Телеком ООД е заплатил над 50 000 000 лв. за лицензите си и ще заплати новоначислените текущи такси цитирани от КРС, така както го е правил винаги досега.

Уверяваме всички наши клиенти, че компанията продължава да предлага висококачествени услуги и следва стратегията си за дългосрочно присъствие на българския пазар", се казва в него.

КРС започна процедура по отнемането на лиценза на "Макс Телеком" поради натрупани дългове на компанията в размер на 1.5 млн. лева за ползване на радиочестотен спектър. 

Основанието за вземането на решението е системно неизплащане на дължимите такси в периода от 1 юли 2015 г. до 31 март 2016 г.

Решението на КРС е от 11 февруари. След тази дата "Макс телеком" има срок от 30 дни, за да предостави своето становище относно откритата процедур, както и да разплати задълженията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!